Spilletid for Glommafestivalen: Trenger ikke en ledelse med holdning som nykokt spaghetti

– Ordføreren var imot utvidelse da Idyllfestivalen søkte om å kunne spille til 24.00 tidligere i høst, men han ble åpenbart overkjørt av en egen, intern Ap-lobby, skriver Lubiana. På bildet: Dansebandet Hermanz under Glommafestivalen 2016.

– Ordføreren var imot utvidelse da Idyllfestivalen søkte om å kunne spille til 24.00 tidligere i høst, men han ble åpenbart overkjørt av en egen, intern Ap-lobby, skriver Lubiana. På bildet: Dansebandet Hermanz under Glommafestivalen 2016. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Lino Lubiana foreskriver en verdibasert ledelse fremfor en populistisk, og mener det var feil å skrinlegge et prinsipp da spilletiden under Glommafestivalen neste år ble utvidet.

DEL

Leserbrev 

Det er fint med hyggelige festivaler og liv i byen på varme, lyse sommerkvelder. Når Formannskapet 14.12 vedtok utvidet spilletid fra klokken 23.00 til 24.00 for Glommafestivalen i 2018, fremstår det som pinglete, prinsippløs og populistisk ledelse. Vi må tvert imot ha en verdibasert, robust og konsekvent ledelse av en gryende verdensby med store verdier å forvalte.

Det synes som en bagatell med en time mer musikk en sommerkveld, men er ikke dette slapt og prinsippløst lederskap?

Politiet anbefaler ikke 24.00, fordi folk har krav på nattero før arbeidsdag 27. juni og fordi bråk gir merarbeid for politiet. Det gnager helt unødig på vår sikkerhet.

Miljørettet helsevern anbefaler det ikke, fordi støy er et miljøproblem som har helsemessig konsekvenser. Rådmannen innser dette og anbefaler det klokt ikke. Kommunens egen alkoholpolitisk handlingsplan vedtatt av bystyret sier klokken 23.00.

Handlingsplanen gir riktignok kommunen rom for et argumentert unntak. For 2017 var argumentet at det var 450-årsjubileum. Greit nok.

Argumentet formannskapet anførte for å gjøre et unntak for Idyllfestivalen i 2018 var først at Sarpsborg hadde tillatt det. Nå er argumentet at siden Idyllfestivalens søknad ble akseptert så har man selv skapt presedens og kan ikke gjøre forskjell. Har man gjort feil, må man vel ikke fortsette å gjøre feil. Hvor ble det av det argumenterte unntaket? Har man spurt beboerne? Hvorfor lytter man ikke til egne rådgivere?

Den eneste lille trøsten i pingleriet er at Høyre innser at dette ikke er konsistent, men passe inkontinent og sier de vil foreslå at man reviderer handlingsplanen.

Fortsetter kommunen slik, er jeg redd verdien på leilighetene i sentrum vil falle og kommunen pådrar seg et erstatningsansvar til beboerne i sentrum.

Den eneste lille trøsten i pingleriet er at Høyre innser at dette ikke er konsistent, men passe inkontinent og sier de vil foreslå at man reviderer handlingsplanen. Svakheten er at man ikke presiserer om man vil ha en skjerping eller en liberalisering av reglene. Vi får leve i håpet.

Ordføreren var imot utvidelse da Idyllfestivalen søkte om å kunne spille til 24.00 tidligere i høst, men han ble åpenbart overkjørt av en egen, intern Ap-lobby.

Ap vedtok dette sammen med SV og Sp mot egen ordførerens innstilling, vel vitende om at dette ville skape presedens og presse egne regler vedtatt av bystyret i alkoholpolitisk handlingsplan. Det gjorde det.

Byens vedtatte verdier er samlet i akronymet MERK:

Mot – jeg gir 1,

Engasjement – jeg gir 3,

Raushet – jeg gir 3,

Kompetent – jeg gir 1 på en skala fra 1–6. Ikke særlig bra.

Fredrikstad trenger en robust, verdibasert ledelse og ikke en ledelse med holdning som en nykokt spaghetti.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags