Vi bør holde egne regler og behandle alle festivaler likt

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

– Ap, SV og Sp er populistiske, hensyns- og prinsippløse når de lar Idyllfestivalen holde på en time lenger vårt eget bystyrevedtak tilsier, mener Lino Lubiana, gruppeleder i KrF.

DEL

Leserbrev 

Idyllfestivalen vil ha fest og hygge til klokken 24.00 i stedet for 23.00 slik vårt eget bystyrevedtak berammet. Ordføreren viser i sin innstilling til saken ansvarlighet og avviser søknaden, men blir falt i ryggen av sine egne. Ap, SV og Sp fremstår som prinsippløse og går imot holdning og ansvarlighet. Det ser ut som uskyldig moro, men er ikke dette ren populisme?

Formannskapet bryter Bystyrets egne regler med et pennestrøk med floskler som «ingen regler uten unntak» og «det setter presedens men..» - underforstått det er ikke viktig eller «Sarpsborg bryter også regelen vi sammen er enige om i samarbeidet mellom byene.»

Vi lager regler som skal gi trygghet og forutsigbarhet. Langs hele kanalen i sentrum er det mange leiligheter. Noen skal på jobb, noen sliter med søvn, andre må opp tidlig på grunn av  helseplager. Har de berørte lokalsamfunnsutvalgene blitt hørt? Skal vi presse lokalsamfunnene. Det føres nå en boligpolitikk der vi vil fortette sentrum. Da er vi enda mer avhengig av hensyn og forutsigbarhet. Skal Glommafestivalen og Månefestivalen skru av 23.00. Dette skaper presedens. Hvordan kan man bryte egne regler og samtidig fremstå som et ansvarlig og troverdig lederskap for hele Fredrikstad?

KrF syns vi bør holde våre egne regler, gjøre likt mot alle festivaler og lytte til de berørte lokalt!

Lino Lubiana

Gruppeleder i KrF Fredrikstad

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags