Den store «ælvesommeren» er over – nå seiler vi videre

Jan-Kåre Fjeld: – Et godt arbeid er allerede gjort fra kommunens side for å fremme trivsel, glede og nytte av våre vannveier. Denne jobben skal fortsette i årene fremover.

Jan-Kåre Fjeld: – Et godt arbeid er allerede gjort fra kommunens side for å fremme trivsel, glede og nytte av våre vannveier. Denne jobben skal fortsette i årene fremover.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Den videre seilasen Jan-Kåre Fjeld tenker på er fontene på Dampskipsbrygga og andre tiltak for å videreutvikle «ælva og dens tilliggende herligheter».

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det lakker og lir mot høst, etter tidenes sommer her i Fredrikstad – også. For oss har det betydd et liv i og på vann, i elv og sjø, som savner sidestykke i historien. Det har vært et båtliv, og et badeliv, vi ikke har sett maken til. Til det siste: det var utrolig artig å være vitne til ungdommene som tok Vesterelva i bruk som badested – fra stupebrettet på Kråkerøy-siden!

Og på fergene har trafikken økt og økt, passasjerrekorder har blitt satt og slått flere ganger – en fergesommer uten sidestykke, også, altså. Dette gleder oss i Bymiljølista, siden ideen om gratis ferge, som er den grunnleggende årsaken til den store fergesuksessen, kom fra oss høsten i 2012.

Dessuten påpeker vi tiltrekningskraften fontener har på mennesker, og at vi vil ha mange flere av disse «vannskulpturene» i parker og på torv.

I Bymiljølistas kortprogram «Ild, luft, jord og vann» sier vi at «Bymiljølista vil bruke elva og vannet til nytte og glede», der vi sier at vi vil jobbe for et enda bedre fergetilbud, og at vi anser elvebreddene som et stort uutnyttet potensial for hyggelige, helsefremmende aktiviteter og vil jobbe for etablering av bystrender.»

Dessuten påpeker vi tiltrekningskraften fontener har på mennesker, og at vi vil ha mange flere av disse «vannskulpturene» i parker og på torv. Nå er det Dampskipsbrygga som skal gjøres til et bilfritt og flott samlingspunkt – Bymiljølista har foreslått at der bør det selvsagt settes opp en fontene til glede for ungene våre! Eller for enda flere, for som vi sier: «Det som er bra for barn og unge, det er bra for alle», så her ligger det til rette for moro og hygge for små og store – om vi får fontenen på plass der like ved ælva vår.

Den store «ælvesommeren» nærmer seg definitivt slutten. Det gjør ikke Bymiljølistas arbeid for et «blått», og grønt, selvsagt, hyggelig sentrum. Et godt arbeid er allerede gjort fra kommunens side for å fremme trivsel, glede og nytte av våre vannveier. Denne jobben skal fortsette i årene fremover, og Bymiljølista vil gå i bresjen for å videreutvikle en av Fredrikstads mest unike kvaliteter – ælva og dens tilliggende herligheter.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken