Barnefattigdom løses ikke ved å kaste penger på problemet

Aleksander Abelsen.

Aleksander Abelsen. Foto:

Av

– Fattigdom er et problem man ikke bare kan kaste penger på, vi må skape muligheter, ikke låse friske mennesker til kontantytelser og varig fattigdom, skriver Aleksander Abelsen.

DEL

Leserbrev

Tilsvar til Mohamed Amaleti, AUF. Hans innlegg finner du her.

Hovedårsaken til økende barnefattigdom og ulikheter i Norge under denne regjeringen er at vi har tatt imot flyktninger og asylsøkere, det er jeg stolt av. Fattigdomsproblemet har overhodet ikke vært neglisjert, men Høyre mener det er feil å gjøre folk avhengige av kontantytelser, det vil kun låse dem til varig fattigdom. Vi har igangsatt en rekke tiltak som heller innebærer aktiv deltagelse i samfunnet. Les om dette her.

Måten venstresiden snakker om ulikhet på, er bisarr all den tid man i sum har det bedre. Jeg mistenker ikke AUF i å ønske mindre vekst, men det blir vanskelig å skape noe som helst om man er redd for at de som lykkes skal være vellykkede. Vi er verdens beste land å bo i, helt uten anførselstegn, og vil aldri noen sinne kunne dele ut likt utgangspunkt. Den «udemokratiske» utfordringen som trekkes frem er stemt frem av et flertall av landets befolkning og kommer samtlige til gode.

At alle skal få lunch av staten er en hyggelig idé, men skal man hindre fattigdom må man gi noe som metter lengre enn storefri.

Man må gjerne ønske seg et mer rettferdig samfunn, det støtter nok alle partier, men et samfunn som er likere er ikke nødvendigvis mer rettferdig. Tiltak som gjør individet best mulig, er viktigere enn tiltak som gjør oss likere. At alle skal få lunch av staten er en hyggelig idé, men skal man hindre fattigdom må man gi noe som metter lengre enn storefri. Gode lærere, tidlig innsats og trygge miljø er det som nytter.

All velferd er dyr, men den er også dyrebar. Det påstås at vi i Høyre ikke vet verdien av noe, men vi vet i alle fall at ingenting er gratis. Velferden og skattepengene er innbyggernes, da plikter vi å ta ansvarlige og redelige avgjørelser.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags