7652 fattige barn og unge i Østfold

Utenfor: Fattige barn får ikke være med på det andre barn og unge tar som en selvfølge, skriver stortingsrepresentanten for KrF.

Utenfor: Fattige barn får ikke være med på det andre barn og unge tar som en selvfølge, skriver stortingsrepresentanten for KrF. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Line Henriette Hjemdal mener KrF-landsmøtet fattet et vedtak som sikrer at barnetrygden retter seg inn mot de fattigste.

DEL

Leserbrev
7652 barn og unge vokser opp i familier med vedvarende lave inntekter i Østfold. Det er barn som står i fare for ikke å få være med på det som mange andre barn og unge i Østfold tar som en selvfølge. Den trenden vi nå ser, vil medføre større forskjeller i kommunene våre med kun én tapende part – barna.

Landsmøtet i KrF gjorde et viktig vedtak for disse barna og alle andre barn og unge i Østfold. Vi vil bevare barnetrygden for alle, og vi vil styrke den betydelig! Med KrFs løsning etter landsmøtet, er barnetrygden nettopp innrettet på en mer treffsikker måte for å oppnå dette. Dette er viktig for alle småbarnsfamilier. Men viktigere for dem som har lite. Og viktigst for de 7652 barn og unge i Østfold som i dag lever i barnefattigdom.

De siste 20 årene har barnetrygden stått stille. Investeringene på familiefronten har i hovedsak gått til å bygge ut barnehage og skole. Dette har KrF også bidratt til, fordi det er avgjørende for barna våre at det er høy kvalitet og tilstrekkelig bemanning i barnehagene og i klasserommene der barna våre oppholder seg store deler av dagen. Likevel vet vi at kontantoverføringene, og da spesielt barnetrygden, er helt avgjørende for mange familiers økonomi. Derfor må det gjøres et realt løft også på dette området. KrF vil gjøre dette løftet for alle – og aller mest for dem som trenger det mest!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags