Fartsbegrensning i Asmaløysundet NÅ!

Stor fart og klage fra naboer i Asmaløysundet siste helg. Se video nede i saken.

Stor fart og klage fra naboer i Asmaløysundet siste helg. Se video nede i saken. Foto:

Av

Hvaler Hytteforening ber i åpent brev til Hvaler kommune, fylkesmannen og Borg Havn om strakstiltak for å få ned farten i Asmaløysundet på Hvaler. – La oss se at tiltak igangsettes umiddelbart.

DEL

Åpent brev 

Til:
Ordfører Mona Vauger (A)
Fylkesmann i Oslo og Viken
Roar Johansen, Borg Havn
Henning Lilleng, Borg Havn
Hvaler kommune v/rådmann Dag W. Eriksen
Fredriksstad Blad

Fartsbegrensning Asmaløysundet, Hvaler

Hvaler Hytteforening refererer til ovennevnte sak som har vært aktuelt et tema i mange år. Det har blitt drøftet i kommunestyret i flere perioder og mediene har tatt saken opp utallige ganger. Til tross for dette skjer det ingenting.

Det skyldes på nytt regelverk, det skal ses i sammenheng med større områder som Råde, Sarpsborg og Halden! – dette må bare være unnskyldninger.

Covid-19 kom som en storm – seks måneder har viruset herjet i verden og Norge innførte hytteforbud over natten! – At Norge ville bli ferielandet for oss alle i år er ikke ukjent for noen. Båt, bobil og hyttemarkedet koker – alle vet vi at Hvaler-området vil få svært mange på besøk denne sommeren.

Hytteeiere langs Asmaløysund frykter en ulykke da mange båtførere holder høy fart på stedet.

Det må da gå an å gjennomføre et prøvetiltak på kort varsel – sette opp noen skilt – gå ut i mediene og si at vi grunnet særlige omstendigheter prøver vi ut dette denne sommeren.

Alle er også kjent med at det nå i flere sesonger kjøres med vannskuter tett langs land i svært høy hastighet – frem og tilbake – intet skjer. I henhold til lovverket overholdes ingenting av regelverk vedrørende denne ferdselen heller. La oss se at tiltak igangsettes umiddelbart.

La oss få dette i gang NÅ – før noen blir skadet, det er det ingen av oss som ønsker.

Hytteeiere på Hvaler legger igjen store verdier på Hvaler som igjen bidrar til inntekter og sysselsetting. Det er oss deltidsboere som reagerer mest høylytt her til tross for at det er enkelte av oss som mest sannsynlig bidrar til denne uønskede ferdselen. Hvaler hytteforening oppfordrer alle medlemmer til å ta hensyn og vis respekt på sjøen. La det bli et hyggelig sted for oss alle og la oss alle ferdes trygt både til sjøs og til lands.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.