I hvert klasserom i Østfold sitter det i gjennomsnitt ett eller to barn som er utsatt for alvorlig vold eller overgrep

Førstekandidat Line Henriette Hjemdal for KrF i Østfold ber om en stemme på et parti som lover å gjøre hverdagen enklere for familien og sette barnas beste først.

Førstekandidat Line Henriette Hjemdal for KrF i Østfold ber om en stemme på et parti som lover å gjøre hverdagen enklere for familien og sette barnas beste først. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Den grusomme statistikken er ett av forholdene som motiverer Line Henriette Hjemdal til å søke gjenvalg for Østfold KrF.

DEL

Leserbrev 

Ser du jobber mye, men hva har du egentlig brukt tiden på disse årene, Line Henriette, for Østfold og for partiet? Dette og lignende spørsmål får jeg mange av i disse dager. Stortinget har gått fra hverandre og nytt stortingsvalg er på trappende til høsten.

Hva var det jeg lovet velgerne i 2013? Jo, at en stemme på KrF er en stemme på et parti som vil gjøre hverdagen enklere for familien og sette barnas beste først. Dette har vært den tydelige gule tråden for meg gjennom disse årene. Vi har satset, og vi har prioritert barn, familie og menneskeverd.

I hvert klasserom i Østfold sitter det i gjennomsnitt ett eller to barn som er utsatt for alvorlig vold eller overgrep. Vi vet det. Statistikken er skremmende grusom. Disse barnas eneste håp er at noen av oss rundt dem ser hva som skjer. Derfor har KrF løftet dette tema og fått på plass en opptrappingsplan som skal forhindre vold mot barn. Østfold elevene trenger også flere lærere for å sikre tilpasset opplæring, og slik redusere behovet for spesialundervisning som mange av oss har hatt. En satsing på flere lærere i skolen vil også forhindre frafall senere i skoleløpet. Derfor har KrF i hvert eneste budsjett kjempet inn ekstra midler til å øke antallet lærere i skolen. Lærerne har fått mer tid å se hver enkelt elev.

I 2013 var kontantstøtten på 5000 kroner. Fra 1. august er den på 7500 kroner. Uten KrF hadde ikke flere småbarnsforeldre i Østfold hatt mulighet til å benytte seg av kontantstøtten fra år ett til år to.  Med barn født i desember vet jeg mye om hva fødselsdatoen betyr for retten til barnehageplass. Heldigvis har vi de siste fire årene klart å flytte grensen for når en har rett til barnehageplass fra 1. september til 1. desember.  Det gjør det litt lettere for flere å få et omsorgstilbud til barnet sitt når de trenger det.   

Et samfunn der det er plass til alle er en av mine hjertesaker. KrF vil ha et raust samfunn med plass til alle. Vi vil ha tiltak og undersøkelser som fremmer og redder liv, ikke som velger bort. I samarbeidsavtalen med Høyre og Frp fikk KrF for fire år siden gjennomslag for at tidlig ultralyd ikke skulle innføres som et offentlig tilbud til alle gravide. Det var en viktig seier i kampen mot sorteringssamfunnet. Det var en seier som ikke hadde kommet uten et KrF med innflytelse.

En stemme til KrF er en stemme for en aktiv familiepolitikk og for de barna som har det vanskelig. En god gul trå er synlig i utallige vedtak denne perioden. Min påstand er at barn og familier i Østfold trenger KrFs familiepolitikk også for neste periode. For en god barndom har du med deg hele livet. 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags