Stort mål for KrF: Verdens beste familiepolitikk

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Line Henriette Holten Hjemdal: – KrF vil skape verdens beste familiepolitikk der det er viktig å ta hensyn til at alle barn og familier er forskjellige.

DEL

Leserbrev 

Skal vi få et mer familievennlig samfunn, trenger vi en mer framtidsrettet familiepolitikk for Østfold-familiene. En politikk som gjør at familier i større grad kan organisere egen hverdag uten å måtte føle på tidspress eller behov for blekksprutarmer for å strekke til. En framtidsrettet familiepolitikk gir familiene mer valgfrihet og mer fleksibilitet, også i de ordninger storsamfunnet har ansvar for.

Jeg vil legge til rette for dette i Østfold. Hverdager hvor småbarnsforeldre ikke havner rett i tidsklemma med skrikende lengsler etter mer tid med egne barn. For hverdagen er hektisk. Det leveres i barnehage og skole, det jobbes fulltid, de samme barna som ble levert på morgenen skal også hentes på ettermiddagen. Det skal handles og lages middag. Barnas fritidsinteresser skal følges opp, og det kjøres hit og dit. Vel hjemme igjen, og det er leggetid, i alle fall for minstemann. Ja, det oppleves for mange vanskelig å finne en god balanse mellom arbeidsliv og familieliv.

KrFs nye innretning på kontantstøtten er integreringsfremmende og gir småbarnsforeldre fleksibilitet og valgfrihet.

KrFs familiepolitikk er mangfoldig fordi barn og familier er mangfoldig. Vi kjemper for familienes valgfrihet gjennom kontantstøtte, og vi kjemper for bedre kvalitet i barnehager med nok voksne til stede. Alle som ønsker barnehageplass skal få det, men muligheten til å gi de minste barna en rolig og gradert start i barnehagen er i dag vanskelig. KrF vil derfor lovfeste retten til deltidsplass i barnehage. På denne måten kan foreldre for eksempel velge to dager med barnehage og tre dager med kontantstøtte.

KrFs nye innretning på kontantstøtten vil gi mulighet til økt fleksibilitet når den kan kombineres med deltidsplass i barnehage. Valgfriheten gjøres også mer reell når kontantstøttesatsen økes fra 6000 til 7500 kroner fra 1. august. Et ekte KrF-gjennomslag i budsjettet for 2017.

I tillegg vil KrF bruke kontantstøtteordningen som et aktivt verktøy for integrering. Det vil ikke være mulig å motta kontantstøtte for innvandrere, uten at de samtidig mottar norskopplæring og er deltakende i sin egen integreringsprosess.

KrFs nye innretning på kontantstøtten er integreringsfremmende og gir småbarnsforeldre fleksibilitet og valgfrihet til å organisere egen hverdag med noe mindre tidspress og noe mindre behov for blekksprutarmer.

Alle barn og familier er forskjellige. Fremtidens familiepolitikk handler om å ta hensyn til nettopp det.  KrF vil skape denne fremtiden med verdens beste familiepolitikk. Derfor trengs KrFs familiestemme på Stortinget.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags