Gå til sidens hovedinnhold

Redusert sykefravær er julegaven ved Dypedalsåsen

Artikkelen er over 2 år gammel

Wenche Wroldsen, Fagforbundet Hvaler, er fornøyd med å ha fått et argumentet mot privatisering når sykefraværet ved Dypedalsåsen sykehjem har gått ned i 2018.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.


Nå er det et år siden trepartsamarbeidet mellom Hvaler kommune, Fagforbundet og politikere ble etablert ved Dypedalsåsen sykehjem, Hvaler. Hvorfor ble det etablert? Frp og Høyre ønsket å se på alternativ drift av sykehjemmet, å privatisere eller konkurranseutsette sykehjemmet. Dårlig økonomiske prognoser og høyt sykefravær var hovedargumentene. 

Hva ville det i praksis bety for deg som ansatt? Ansatte på private sykehjem har i de fleste tilfeller som regel dårligere lønn, dårligere bemanningsnorm, dårligere pensjonsavtaler. Den 5. ferieuka er avtalefestet og om du ville fått den er avhengig av om bedriften du jobber i er organisert, og de fleste bedrifter er ikke det. Det ønsket ikke vi de ansatte skulle utsettes for!

Fagforbundet Hvaler klarte å få politikerne til å satse på trepartsamarbeid og hva har skjedd? Varaordfører Kim Erik Ballovarre skriver i budsjettforslag 2019 fra Styrbord: Erfaringer fra trepartsamarbeidet ved Dypedalsåsen sykehjem har gitt en betydelig kostnadsreduksjon ved sykehjemmet.

Fagforbundet Hvaler er stolte av dette arbeidet som frem til nå har gitt positive resultater, og for en julegave til alle dere som jobber på sykehjemmet, politikere og Fagforbundet sentralt. Godt jobbet.

 

Les også

Hvaler: Skyhøyt fravær - nå blir sykehjem på anbud stoppet

 

 

Les også

Fagforbundet deler ikke Hvaler Høyres bekymring for sykefraværet

 

Kommentarer til denne saken