Fagforbundet deler ikke Hvaler Høyres bekymring for sykefraværet

Wenche Wroldsen: – Sykefravær er mer enn prosenter og statistikk, hevder vi.

Wenche Wroldsen: – Sykefravær er mer enn prosenter og statistikk, hevder vi. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

– Fagforbundet og ansatte er fornøyde så langt, men endring tar tid og det bør dette tiltaket få, skriver Wenche Wroldsen om trepartssamarbeidet der Hvaler Høyre ikke er med.

DEL

Leserbrev

Fagforbundet Hvaler leser på Hvaler Høyre sin Facebook-side og i lokalavisene om at de er opptatt av å få etablert et eksternt varslingsutvalg i Hvaler kommune.

Hvaler Høyre er opptatt av det høye sykefraværet i Hvaler kommune.

Hvaler Høyre registrerer at trepartssamarbeidet som er iverksatt ikke viser klare forbedringer og at det virker uklart hva som er resultatet av dette.

Fagforbundet stiller spørsmål om hvorfor ikke dette blir etterspurt av representanten fra Høyre i Administrasjonsutvalget, her kan vi som arbeidstagernes representanter svare direkte på slike spørsmål. Media er vel ikke det rette kanalen, hevder vi.

Fagforbundet er også opptatt av at det skal være trygt og forsvarlig å varsle, det skal ikke oppleves som frykt, gjengjeldelse osv. Fagforbundet har stor tillit til den nye varslingsmodulen som nå i disse dager etableres i Hvaler kommune. Arbeidsgiver og arbeidstagerorganisasjonene har felles deltatt i arbeidsmøter ved implementering og etablering av denne modulen. Dette temaet har vært gjenstand for drøftinger både i Arbeidsmiljøutvalget og partssammensatt utvalgt.

I Administrasjonsutvalget møter både politikere og Fagforbundet og Utdanningsforbundet på vegne av ansatte i Hvaler kommune. Her åpnes det for å ha en dialog om dette tema varsling mellom partene.

Sykefravær er et vanskelig tema, her er det mange årsaker som spiller inn, som kjent er Hvaler kommune en IA-bedrift, det arbeides aktivt både i samarbeid med Bedriftshelsetjenesten og i Arbeidsmiljøutvalget, og HR-avdelingen.

Men sykefravær er mer enn prosenter og statistikk hevder vi.

Hvaler Høyre uttrykker at de ikke kan være med på at det er et høyt sykefravær som anses som urovekkende og de konkluderer med at seksjoner sliter av forskjellige grunner som fører til høyt sykefravær!

Vel, da håper vi og oppfordrer Hvaler Høyre til å prioritere økte driftsrammer i budsjettvedtak for 2019, og ikke kutt slik det har skjedd de siste årene Hvaler Høyre har sittet i posisjon. For det kan nok slite og skaper dårlig samvittighet hos ansatte, og det er jo dere som er arbeidsgivere og legger føringene for hvilke driftsrammer som vedtas. Ikke rådmannen!

Men det vet dere vel.

Trepartssamarbeidet ble etablert i januar 2018. Det er et av tiltakene som er igangsatt, da Fagforbundet klarte å stoppe forslag fra posisjonen om å konkurranseutsette Dypedalsåsen sykehjem. Det er i veldig stolte av.

Her er både ansatte, ledelse, politikere, her Hvaler Styrbord, Frp, HAp og Fagforbundet aktivt med. Hvaler Høyre har ingen representant med i dette arbeidet.

Her er det etablert arbeidsgrupper hvor ansatte aktivt er med. Styringsgruppa hvor Fagforbundet ved Hovedtillitsvalgt er representert blir jevnlig oppdatert på fremdriften.

Fagforbundet og ansatte er fornøyde så langt, men endring tar tid og det bør dette tiltaket få. Vi opplever og at de politiske representanter er det.

Vi deler ikke samme bekymring som Hvaler Høyre registrerer, og det foreligger nå en rapport om hva dette arbeidet så langt har fått til. Den bør Hvaler Høyre lese.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags