Stolt av å vokse når fagbevegelsen mister medlemmer

 – Det er ikke uten grunn av Fagforbundet har vokst hele tiden, skriver lederen i Østfold.

– Det er ikke uten grunn av Fagforbundet har vokst hele tiden, skriver lederen i Østfold.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Det finnes mange arbeidsgivere som ikke forholder seg til spillereglene. Sosial dumping og arbeidslivskriminaliteten øker, skriver Oddbjørg Strømme.

DEL

Leserbrev 

Fagforbundet har nådd en ny milepæl og har nå 350.000 medlemmer. Vi er landets største arbeidstagerorganisasjon og er veldig stolte av å vokse i en tid da det snakkes om at fagbevegelsen mister medlemmer.

Det er ikke uten grunn at Fagforbundet har vokst hele tida siden forbundet ble etablert. Vi er opptatt av å være nær medlemmene og hjelpe dem der de er. Vi har lokale fagforeninger i alle landets kommuner og nesten 17.000 tillitsvalgte som står klare til å hjelpe de 350.000 medlemmene. Å få hjelp av en tillitsvalgt på arbeidsplassen er blant det medlemmene synes er det aller beste ved å være medlem. Og naturligvis at vi slåss for lønna og pensjonen deres.

I et slik arbeidsliv trenger du noen til å ivareta interessene dine. Det får du bare dersom du er fagorganisert!

Flere og flere opplever at arbeidslivet blir tøffere og at arbeidsplassene er mer utrygge. Når dagens Høyre- og Frp-regjering i tillegg har endret arbeidsmiljøloven til fordel for arbeidsgiverne, synes vi ikke at det er så rart at mange velger å organisere seg i Fagforbundet. At vi er mange, og stadig vokser, er med på å sikre gjennomslag for medlemmenes krav i tariff- og arbeidslivsspørsmål.

Fagforbundet ble etablert i 2003 da Norsk Kommuneforbund og Norsk helse- og sosialforbund slo seg sammen. Fagforbundet organiserer i dag arbeidstagere i kommunale, statlige, private og offentlige virksomheter og i sykehusene. Når vi denne uka passerte 350.000 medlemmer har vi nådd en ny og viktig milepæl. Ikke bare er vi LOs største og viktigste forbund, men vi er også betydelig større enn de andre organisasjonene.

Fagforbundet er en tydelig samfunnsaktør og en sterk tilhenger av den norske samfunnsmodellen hvor folk flest bidrar gjennom skatteseddelen. Vi mener at alle innbyggere har rett på gode, offentlige velferdstjenester. Fagforbundet er tilhenger av et tett samarbeid mellom partene i arbeidslivet. Vi mener at trepartssamarbeid og kollektive, sentrale avtaler er avgjørende for å sikre landets arbeidstagere deres rettmessige andel av verdiskapingen og anstendige lønns-, pensjons- og arbeidsvilkår.

Ingenting kommer av seg selv. Det som er sikkert er at det fortsatt er behov for sterke fagforeninger som sikrer folk flest et godt arbeidsliv og en trygg hverdag. Det finnes mange arbeidsgivere som ikke forholder seg til spillereglene. Sosial dumping og arbeidslivskriminaliteten øker.

I et slik arbeidsliv trenger du noen til å ivareta interessene dine. Det får du bare dersom du er fagorganisert!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags