Historien til Joachim (33) skaper engasjement

SKAPER ENGASJEMENT: Historien om da Joachim Agerup Løkkevik ble slått ned på byen får folk til å reagere.

SKAPER ENGASJEMENT: Historien om da Joachim Agerup Løkkevik ble slått ned på byen får folk til å reagere. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Joachim Agerup Løkkevik ble slått ned for å være homofil. Nå skaper historien hans engasjement.

DEL

I formiddag publiserte Fredriksstad Blad Joachim Agerup Løkkeviks historie fra det som egentlig skulle bli en hyggelig tur på byen. Kvelden ble som kjent alt annet enn hyggelig for Fredrikstad-mannen.

–  Vi følte at vi hadde gått 30 år tilbake i tid. Jeg har aldri opplevd vold for at jeg er homofil. Vi forstår ikke at vi fikk så mye oppmerksomhet. Vi er heller ikke stereotypiske homofile, om en kan si det sånn. Det som gjør det så lite forståelig er at homofili burde være såpass normalisert nå, at jeg skjønner ikke hvilken interesse det skulle ha for folk at man har en annen legning, sa Agerup Løkkevik om hendelsen på byen i Hamar.

Han og kjæresten ble trakassert og bedt om å beskrive sexlivet sitt for helt fremmede mennesker, men verst av alt: Agerup Løkkevik ble slått ned for å være homofil. Nå hagler støtteerklæringene inn i FBs kommentarfelt på Facebook.

Mange kommentarer

I overkant av 2700 mennesker har klikket seg inn på Facebook-innlegget. I skrivende stund har over 140 mennesker reagert, mange av dem har også kommentert. 77 av reaksjonene er sinte, mens 57 personer reagerer at de blir triste av saken.

– Det er dessverre mange som ser på homofili som unaturlig fremdeles her i landet. Resten av oss har heldigvis fått med oss at det ikke kunne vært mindre riktig, skriver Benedicte Lucie Jensen.

– Neandertaleroppførsel å utøve vold mot to mennesker som bare er så heldige at de har funnet et annet menneske å elske. Kvinne/mann, kvinne/kvinne eller mann/mann – kjærligheten er vakker uansett, mener Ole Christian Sæll.

– Denne historien er bare trist. Uansett legning har man rett til å kose seg ute, og samtidig kunne forvente at eget privatliv blir respektert, skriver Kathrine Polsrød.

– Helt forkastelig og veldig trist! Total mangel på respekt og menneskeverd å slå ned folk fordi de har en annen legning og ikke vil prate åpent om sitt eget sexliv. Trodde vi var kommet lenger i samfunnet enn dette. Fatter ikke at legning skal være en stor greie å henge seg opp i for andre. Det er en privatsak og folk har rett på å være seg sjæl, skriver Louse Utberg Zagar.

Også i våre egne kommentarfelt inne i selve artikkelen har mennesker reagert.

– Dette var trist å lese, Joachim. Ingen skal bli behandlet på den måten. Husker deg som en modig ungdom, som var en god representant for homofil ungdom da du gikk på videregående. Jeg håper og tror at de menneskene du var utsatt for på Hamar er et lite mindretall. Kjærlighet er ikke forbeholdt oss heterofile og kjærligheten er verdt å kjempe for, skriver Elisabeth Dyndale.

Setter pris på støtten

Joachim Agerup Løkkevik har fått med seg kommentarene. Han sier til Fredriksstad Blad at han blir glad for støtten.

– Jeg synes det er veldig hyggelig, og jeg blir glad for den nærmest udelte positive responsen, sier han.

– Hvorfor tror du at slike saker engasjerer så voldsomt?

– Fordi det opprører folk at det oppleves som at man har forskjellige rettigheter i dette landet, mener han.

– Det opprører også at homofile tilsynelatende har mindre handlingsrom, sier Agerup Løkkevik.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags