Østfold SV: Fagorganisering er solidarisk ansvar

SV-leder Leif Christiansen slår et slag for solidaritet og fellesskapstanke.

SV-leder Leif Christiansen slår et slag for solidaritet og fellesskapstanke. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Solidaritet erstattes med en prestasjonskultur, skriver Østfold SV om det som skjer i Expert.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger. 

Elektrokjeden Expert har meldt seg ut av arbeidsgiverorganisasjonen Virke og vil erstatte kollektive tariffavtaler for sine ansatte med individuelle bonusavtaler. Tariffavtaler er utdatert, hevdes det. Lønn etter innsats vil både gi høyere lønn og større økonomisk uttelling for bedriften, påstås det.

Mange ansatte lar seg friste, særlig de som er fysisk sterke og lar seg lokke med utsiktene til kortsiktige fordeler. Tanker om framtida, mulighetene for nedsatt arbeidsevne for seg selv og sine arbeidskolleger og pensjonsordninger settes på vent. Fagforeningskontingent er en unødvendig utgift. Solidaritet erstattes med en prestasjonskultur.

Fagbevegelsen står overfor en formidabel utfordring, ikke minst i Handel- og kontorbransjen. Elektrokjeden Expert står dessverre ikke alene på arbeidsgiversiden i kampen for å avskaffe tariffavtaler og lokke sine ansatte med prestasjonslønn.

Budskapet om fordelene med kollektiv tankegang og solidarisk ansvar må spres over det ganske land.

Ingen skal selvfølgelig tvinges til å organisere seg, men tiden er åpenbart inne for å igangsette en storstilt vervingskampanje for å få langt flere til å se fordelene med å stå sammen og vise solidarisk ansvar.

Elektrokjeden Expert er i fokus akkurat nå. Østfold SV vil ta kampen sammen med Handel og Kontor for å forsvare de kollektive tariffavtalene. Expert Moss skiller seg positivt ut i så måte. Der har de valgt å beholde tariffavtalen. Budskapet om fordelene med kollektiv tankegang og solidarisk ansvar må spres over det ganske land. Lykke til!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken