Gå til sidens hovedinnhold

Vi sier Nei til EU og Nei til EØS!

Artikkelen er over 4 år gammel

Årsmøteuttalelse 2017 fra Østfold Nei til EU.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I år er det 23 år siden Norge ble medlem av EØS. For ikke å illustrere med all tydelighet at landet helt har underkastet seg EU-regimet, fikk Norge inn en klausul i avtalen om kunne reservere seg mot direktiver vedtatt av EU.

Siden da har landets skiftende regjeringer, med støtte i Stortinget, konkurrert om å godta flest direktiver med suverenitetsavgivelser som resultat.

Myten om at en utmeldelse av EØS og en revitalisering av handelsavtalen med EU vil medføre at Norge ikke kan selge sine industrivarer til EU, lever i beste velgående og er og blir en myte.

De såkalte fire friheter som Norge har sluttet seg til, har svekket arbeidstageres rettigheter blant annet innen byggebransjen. Sosial dumping har blitt en stadig større trussel, også for seriøse norske firmaer. I takt med EUs avregulering av arbeidslivet har bemanningsbransjen fått gode vekstvilkår. Denne bransjen kan enkelt dumpe folk hvis det ikke er bruk for dem. Vi må insistere på at også utenlandske arbeidere som kommer hit skal behandles ut fra vedtatte tariffmessige vilkår.

EØS-avtalen må sies opp og erstattes av en handelsavtale, slik at vi kan utvikle en politikk som verken diskriminerer eller undergraver den norske samfunnsmodellen.

I alle disse år med EØS har vårt land gradvis blitt tilpasset EU. Derfor er det avgjørende viktig at vi ikke bare sier nei til EU, men også til EØS

Les også

Lysglimt i den grå politikken

 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.