Håper Høyre ikke fortsetter å flytte ut statlige arbeidsplasser

– Administrasjonen allerede har tatt opp ballen fra Bystyret og vil gi en orientering om arbeidet med statlige arbeidsplasser i formannskapet i februar, skriver ordfører Jon-Ivar Nygård, Ap, i svaret til Arne Sekkelsten, Høyre.

– Administrasjonen allerede har tatt opp ballen fra Bystyret og vil gi en orientering om arbeidet med statlige arbeidsplasser i formannskapet i februar, skriver ordfører Jon-Ivar Nygård, Ap, i svaret til Arne Sekkelsten, Høyre. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Ordfører Nygård svarer Arne Sekkelsten (H) om statlige arbeidsplasser til Fredrikstad: – Staten har over tid flyttet arbeidsplasser ut av Fredrikstad. Jeg håper regjeringspartiet Høyre bidrar til at den type politikk ikke gjentas.

DEL

Leserbrev 

Nestleder i Fredrikstad Høyre utfordrer undertegnede på om jeg vil ta initiativ til at Fredrikstad skal jobbe mer strategisk med å få flere offentlige arbeidsplasser i Fredrikstad.

La meg starte med å si at jeg er enig i at det er behov for en slik strategi. Fredrikstad kommune kan bli bedre på dette området. Derfor vedtok Bystyret følgende i budsjettbehandlingen før jul: «Bidra til at flere statlige arbeidsplasser etableres. Legge til rette for at offentlige institusjoner kan etablere seg i Fredrikstad. Kommunen bør etablere kunnskap og bygge opp en strategi for framtidig lokalisering av statlige arbeidsplasser.»  

Dessverre finner vi ikke denne teksten i Høyres forslag til budsjett, men det er flott at partiet er enig med flertallet i at dette er en viktig oppgave.

Det er selvsagt ikke slik at det ikke har vært jobbet med dette i Fredrikstad kommune:

■ Næringsavdelingen har gjennomført analyser ved hjelp av ekstern kompetanse rettet mot konkrete case.

■ Fredrikstad kommune har deltatt i prosjektet Statlige arbeidsplasser til Østfold i regi av partnerskapet Næringsriket Østfold (Samarbeid mellom kommuner, fylker og næringsaktører i Østfold)

■ Undertegnede har sammen med samarbeidspartnere i næringslivet vært i møte med Kommunal- og moderniseringsdepartementet for å skaffe oss kunnskap om lokaliseringspolitikken og for å «selge inn» Fredrikstad som aktuelt sted å lokalisere flere statlige arbeidsplasser.

Dessverre har vi per nå ikke mange konkrete suksesshistorier å vise til. Staten har selv en rolle og dessverre har den over tid flyttet arbeidsplasser ut av Fredrikstad og gjennom lokalisering bidratt til byspredning i stedet for god byutvikling. Jeg håper regjeringspartiet Høyre bidrar til at den type politikk ikke gjentas.

Den gode nyheten er at administrasjonen allerede har tatt opp ballen fra Bystyret og vil gi en orientering om arbeidet med statlige arbeidsplasser i formannskapet i februar. Når det gjelder den nye regionen Viken, vil vi selvsagt sørge for at det lanseres alternativer på Grønli som kan dekke den nye fylkeskommunens behov.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags