Ikke pokker om de kommer til å vende det andre kinnet til eller tenke på nestekjærlighet lørdag

Til Per-Mathias Høgmo: Årets jakt er avlyst og det skal du ta til deg. I Fredrikstad jakter vi på syndebukker og fotballtrenere.

Til Per-Mathias Høgmo: Årets jakt er avlyst og det skal du ta til deg. I Fredrikstad jakter vi på syndebukker og fotballtrenere.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Erik «Pølsevev» har klare råd til Per-Mathias Høgmo: – Vær slu, sleip, kynisk og gjerrig som pokker. Du skal gjøre disse påståtte kristne unge mennene til agnostikere og ateister hele gjengen på 90 minutter.

DEL

SpaltistDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Til Per-Mathias Høgmo:

Hei, gratulerer så mye med årets sesong. Det begynner å bli lenge siden vi bare hadde én trener på en hel sesong. Å bytte har faktisk ikke vært tema engang. Det er enda lenger siden.

Høstjakt i Fredrikstad betyr noe helt annet her enn i resten av landet. Der gleder folk seg til å gå på elgjakt med alt det innebærer. I Fredrikstad jakter vi på syndebukker og fotballtrenere. Fellingstillatelser har diverse styrer delt ut med rund hånd og til tider har vi spist så mange trenere at det nesten har vært en slags «trener-buffé», men ikke i år.

Årets jakt er avlyst og det skal du ta til deg. Det er ikke ofte det skjer. Gratulerer også med en 2. plass. Det er godkjent. Ikke så mye mer, men heller ikke mindre. Noen kamper har vært begredelig og noen har vært strålende, men så lenge det har vært flere bra enn dårlig, så holder det for meg.

Skaff oss et godt utgangspunkt til hjemmekampen, så skal du få noen nye og gode råd da.

Nå venter kvalifiseringsspill mot en gjeng kristne unge menn. For å være dønn ærlig, så tror jeg ikke en dritt på at de er så veldig kristne av seg. Ikke pokker om de kommer til å vende det andre kinnet til eller at de tenker på nestekjærlighet lørdag. Denne gjengen fra Oslo seiler under falskt flagg og kommer ikke til å stemme KrF ved neste valg, for å si det sånn.

De vil oss ikke vel. Men fatt mot, kjære venn, jeg skal gi deg noen råd. Jeg tror ikke du trenger det, men jeg har en spalte å skrive, så du får dem likevel. Det første du skal glemme, er det tøvet om at fotball er underholdning og at dere er i underholdningsbransjen. Jeg kjenner deg kun gjennom mediene og du virker som meget hyggelig og sosial person, men fra du går på bussen her i Fredrikstad og til du kommer tilbake til Fredrikstad, så skal ikke du skaffe deg en eneste venn.

Du skal være slu, sleip, kynisk og gjerrig som pokker. Du skal få dine menn til å være ekkelt disiplinerte. Du skal gjøre disse påståtte kristne unge mennene til å bli agnostikere og ateister hele gjengen på 90 minutter. En tøff oppgave, men for en kar som har stått i stormen i et Stockholms-derby, så er dette fullt mulig.

Hvordan du gjør det, det interesser ikke meg, bare du gjør det. Skaff oss et godt utgangspunkt til hjemmekampen, så skal du få noen nye og gode råd da.

Hvis en eller noen av dine menn, av uforståelig grunner sluntrer unna, så må de vite at det finnes konsekvenser. En mulig konsekvens kan være at de må lese din berømte landsmann fra nord, nemlig Petter Dass, sine komplette salmer, samt Dass sine forklaringer til katekisme og bibelvers på rim. Det bør virke motiverende for noen hver.

Lykke til, Per-Mathias….

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken