Eriks pølsevev: Høgmo kan ta med hele nabolaget på en helaften på Ekebergrestauranten uten at han må betale én krone

Per-Mathias Høgmo var meget skuffet etter å ha tapt 0-3 for KFUM forrige lørdag. Men han fikk mange nye venner, ifølge Erik Pølsevev» Johansen.

Per-Mathias Høgmo var meget skuffet etter å ha tapt 0-3 for KFUM forrige lørdag. Men han fikk mange nye venner, ifølge Erik Pølsevev» Johansen. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

– Du er nødt til å få venner, når du opptrer så sjenerøst som FFK gjorde, skriver Erik Johansens i ukens Pølsevev. Han mener å kalle det FFKs utespillere holdt på med mot KFUM «kamp», er å ta hardt i.

DEL

SkråblikkDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.


Hvor skal man begynne etter noe slikt? Lørdagsmorgen ble for min del åpnet på et hotell her i byen, hvor en bedre frokost ble inntatt og humøret og forventningene var på oppadgående kurve. Til og med solen brøt seg igjennom et lett skyteppe og det hele virket så lyst at jeg nesten måtte ha solbrillene på. Frem til 14.00. Da skulle angivelig FFK spille kamp.

Å kalle det kamp, er vel å dra hardt i. For min del virket det som om det bare var Håvar Jenssen og draktene som hadde funnet veien til Ekeberg. De andre FFK-gutta var antagelig på Aker Brygge eller i Frognerparken, for på Ekeberg var det lite som minnet om FFK. Det var bare noen bleke kopier av FFK-spillerne som var på plass.

Jeg ba i forrige utgave av Pølsevev Per-Mathias Høgmo om ikke å skaffe seg noen venner i Oslo denne lørdagen. Han hørte definitivt ikke på meg. Nå tror jeg han, forsyne meg, kan ta med seg hele nabolaget og ha en helaften på Ekebergrestauranten uten at han må betale en krone. Du er nødt til å få venner, når du opptrer så sjenerøst som FFK gjorde. Det finnes mange statuer rundt om i Ekebergparken som Christian Ringnes har betalt, og jeg vet ikke om han er KFUM-supporter, men hvis han er, så dukker det snart opp en Høgmo-statue der også, som takk for hjelpen.

Det har vel skjedd større undere enn at vi henter opp ett 0–3-resultat, men da tror jeg det skal regne oppover og at sarpinger blir sympatiske.

Selve «kampen» ble altså så fæl at det gjorde vondt. Absolutt alt gikk galt. Jeg aner ingen verdens ting om hvilke politiske oppfatninger hver enkelt FFK-spiller har, men hvis du er så konservativ at du til og med nekter å spille på venstresiden, så blir det litt mye. Det er mulig det var det som skjedde i 1. omgang, for det var ikke en kjeft der. Gang på gang kom de på vår venstreside og fikk slått innlegg etter innlegg og skapte farlige muligheter stup i ett.

Håvar Jenssen derimot, bør være aktuell for Guinness rekordbok, under kategorien «Redninger det ikke skal være mulig gjøre». Herregud, for en kamp han gjør. Dessverre er han sørgelig alene om prestere sitt ytterste i en viktig kamp. Resten var ikke til å kjenne igjen.

Hva nå? Klarer vi å hente opp dette? Kan det la seg gjøre? Vel, det har vel skjedd større undere enn at vi henter opp ett 0–3-resultat, men da tror jeg det skal regne oppover og at sarpinger blir sympatiske. Det kommer ikke til å skje. At formen til FFK-spillerne skal snu så mye på en uke og samtidig som KFUM skal falle tilsvarende tilbake, virker rart på meg. Jeg tror at sesongen er over på lørdag og at vi fortsatt skal reise rundt i fotballens bakgårder enda et år. Kjenner at det skal bli litt godt å ta en pause nå, men rundt juletider kommer den deilige optimismen krypende igjen. Opprykk til året? Klart det ... ...

Erik Johansen

Pølsesmaker, skribent og FFK-tilhenger

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.