Vi må åpne øynene og innse at vi er bra nok som vi er

– Så er det da rart at jenter vil være som den tynne, slanke jenta og få bekreftelsen på at hun er fin?

– Så er det da rart at jenter vil være som den tynne, slanke jenta og få bekreftelsen på at hun er fin? Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Hedda Hunn: – Selvtilliten min var ikke stor, men etter flere tårefulle kvelder med foreldrene mine på sengekanten, innså jeg at vi alle er forskjellige og at jeg er fin akkurat som jeg er.

DEL


I dag bruker vi ungdommer enormt mye tid på å dele bilder av maten vi spiser, festene vi er på og den flotte reisen til utlandet. Vi bruker også tid på å bla gjennom, kommentere og «like» alle disse bildene. Hvorfor vi er blitt så opptatt av å dele alt og vise frem det beste med oss selv er vanskelig å si, men kan det være at vi søker oppmerksomhet på den måten? At vi trenger bekreftelse gjennom likes og kommentarer på at det bikinibildet var bra nok?

Personlig tror jeg at slike tanker svirrer rundt i hodene til mange unge i dag. Sosiale medier er en stor kilde til angst, depresjon, spiseforstyrrelser og andre psykiske problemer. Det er fordi det er en så utrolig stor plattform som nesten alle i hele verden har tilgang til, og påvirkningskraften derifra er ganske stor. Hvordan vi velger å oppføre oss og hva vi velger å dele på denne plattformen er opp til hvert enkelt individ. Dersom man er stolt av kroppen sin og velger å dele et bilde av seg selv lettkledd, så er det så og si ingen som kan hindre deg i å gjøre dette.

Elevprosjekt om psykisk helse

Sosiale medier er en stor kilde til angst, depresjon, spiseforstyrrelser og andre psykiske problemer. De aller fleste ønsker heller å høre at de er fine og deilige, enn at de er tøffe og modige.

Et bikinibilde av en slank, tynn jente med lite fett på kroppen blir publisert på Instagram. Likes og kommentarer strømmer inn fra begge kjønn om hvor deilig og pen hun er. Samme dag legger en annen jente ut et bikinibilde. Kroppen hennes har mer fett og former enn den første. Bildet hennes får mange likerklikk og kommentarer, men ikke like mange som det hun hadde håpet på, og det var lite respons fra det motsatte kjønn. Hennes kommentarer sier ikke at hun er deilig og fin å se på heller. De sier at hun er tøff, modig og at de er stolte over at hun velger å dele dette bildet.

Ingen mener noe vondt ved å skrive dette, men klarer vi å se hva som blir feil i denne sammenhengen? Svært få tør innrømme det, men utseendet har dessverre veldig stort fokus i dagens samfunn. Derfor ønsker de aller fleste heller å høre at de er fine og deilige, enn at de er tøffe og modige. Så er det da rart at jenter vil være som den tynne, slanke jenta og få bekreftelsen på at hun er fin?

I tillegg til å slutte og jakte på den bekreftelsen på at man er bra nok, må vi slutte å sammenligne oss med andre. Selv sammenlignet jeg meg selv med modeller, kjendiser og en venninne av meg som alltid har vært slank, uansett hva og hvor mye hun dyttet i seg. Selvtilliten min var ikke stor, men etter flere tårefulle kvelder med foreldrene mine på sengekanten, innså jeg at vi alle er forskjellige og at jeg er fin akkurat som jeg er. Sammenligningen med andre sluttet, og selvtilliten begynte å vokse. Vi må åpne øynene og innse at vi er bra nok som vi er og slutte denne sammenligningen med andre før det går for langt. Husk også at det er vanskelig å være glad i andre, hvis man ikke er glad i seg selv.

Elevprosjekt om psykisk helse:


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags