Ungdom gjør farlige, ulovlige og dumme ting for å passe inn

– Jeg har også sett kompiser presse hverandre til å begynne med doping. Dette har ført til at doping, spesielt anabole steroider, er mer populært blant ungdom. Foto: Colourbox

– Jeg har også sett kompiser presse hverandre til å begynne med doping. Dette har ført til at doping, spesielt anabole steroider, er mer populært blant ungdom. Foto: Colourbox

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Dennis Leine Nilsen: – Jeg har sett en hel haug med ungdommer og venner som forandrer personligheten sin avhengig av hvem de er med.

DEL


Ungdom har alltid vært utsatt for mye press, enten det er fra lærere, trenere, foreldre eller venner. I dag er ungdommen utsatt for en ekstra menge med press på grunn av sosiale medier og en hel rekke med nye kroppsidealer, status, osv. som ikke fantes før.

Elevprosjekt om psykisk helseJeg tror ungdom nå til dags lar seg lettere påvirke av gruppepress fra venner og andre på sin alder. Jeg tror dette er fordi dagens ungdom allerede er under mye press på alle sosiale arenaer, og når de får enda et sted hvor de må gjøre forskjellige ting for passe inn, kan det bli for mye. Jeg har sett en hel haug med ungdommer og venner som forandrer personligheten sin avhengig av hvem de er med. Jeg har også sett at folk gjør farlige, ulovlige og dumme ting for å passe inn. Dette mener jeg er et stort problem blant annet fordi det går utover den psykiske og fysiske helsen, men kan også ende opp med å ødelegge fremtiden til personer.

Jeg tror at den enkleste måten for å bli kvitt mye av det presset dagens ungdom støter på er ved å akseptere hverandre for den vi er.

Over de få siste årene har ungdom blitt mer opptatte av å prestere bra på trening, enten det betyr å score mange mål, løfte tungt, løpe fort, osv. Trening har derfor blitt enda en arena hvor ungdom er utsatt for press for å passe inn. Treningsstudioer har spesielt skapt mange problemer når det kommer til prestasjonspress og gruppepress. Jeg har sett flere kompiser, som trener sammen, erte og mobbe hverandre fordi de ikke løfter tunge nok vekter eller fordi de veier for mye. Jeg har også sett kompiser presse hverandre til å begynne med doping. Dette har ført til at doping, spesielt anabole steroider, er mer populært blant ungdom.

Mange skylder på sosiale medier for å være årsaken til kroppspress i dag, og selv om det kan være sant, så tror jeg sosiale medier også gir ungdom et falskt inntrykk av hvordan verdenen er. Sosiale medier kryr av innlegg som bare viser positivitet, rikdom, nesten helt uoppnåelige kroppsidealer, osv. I dag blir en vanlig ungdom med en Instagram, Facebook eller Snapchat-konto bombardert med disse type innlegg, og det gir ungdommen falske inntrykk av verden. Disse falske inntrykkene kan føre til at ungdom føler seg deprimerte fordi de ikke har det like bra som hva de ser på sosiale medier. De falske inntrykkene fører også til at noen personer vil gjøre hva som helst for å leve et lignende liv, noe som kan føre til kriminalitet.

Jeg tror at den enkleste måten for å bli kvitt mye av det presset dagens ungdom støter på er ved å akseptere hverandre for den vi er. Så enkelt som det høres ut tenker du sikkert at det er kjempelett, men hvis det er så lett å gjøre, hvorfor gjør vi det ikke enda? Jeg tror at det første steget for å akseptere hverandre for den vi er, er å senke forventningene til hverandre. Ved å senke forventningene vil ikke ungdommen føle at de er under konstant press for å prestere eller passe inn, og de vil heller ikke bli helt totalt deprimerte av å få en lav karakter i blant.

Elevprosjekt om psykisk helse:


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags