Det er så mye mer å gjøre for å få barn og ungdom i aktivitet

– Turer på fjellet, turer til sjøen og samlinger som gir barna og ungdommen et minisamfunn hvor de kanskje føler seg trygge på hverandre, kan skape nye vennskap og så videre.

– Turer på fjellet, turer til sjøen og samlinger som gir barna og ungdommen et minisamfunn hvor de kanskje føler seg trygge på hverandre, kan skape nye vennskap og så videre. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Kristoffer: – Det er flere grunner til at færre barn og ungdom deltar i organisert aktivitet, for eksempel økonomi eller gaming. Hva kan vi gjøre med dette?

DEL

Elevprosjekt om psykisk helse

Jeg er uenig i at vi gjør alt vi kan når det gjelder å få ungdom og barn i aktivitet. Det er fortsatt så mye mer vi kan gjøre. Det er flere grunner til at færre barn og ungdom deltar i organisert aktivitet, for eksempel økonomi eller gaming. Hva kan vi gjøre med dette? Kanskje finnes det andre type tilbud som åpne treninger hvor du betaler en liten sum når du drar dit, så du ikke trenger å betale alt med en gang, noe som kan gjøre det billigere for familier med dårligere økonomi.

Det skal ikke veldig mye til for å kanskje klare å få dem ut et par ganger i måneden, men når grunnene er skader og symptomer både fysisk og psykisk, er det litt vanskeligere. Da kan vi for eksempel tilrettelegge spesialtilbud fra kommunen, som turer på fjellet, turer til sjøen og samlinger som gir barna og ungdommen et minisamfunn hvor de kanskje føler seg trygge på hverandre, kan skape nye vennskap og så videre.

Barn bør få gå på akkurat de aktivitetene de vil.

Dette kan man jo undersøke nærmere for å finne ut hvilke aktiviteter som fungerer for hvem. Jeg vet det allerede er noen som har begynt smått med dette, men jeg mener vi burde satse mye hardere på det. Barn bør få gå på akkurat de aktivitetene de vil.

Det vi gjør feil nå er mangel på opplegg for barn og ungdom. Jeg vet at det for eksempel er mange barn og ungdom på venteliste i flere klubber, opp mot 100 på et parti alene. Når vi først prøver på noe, klarer vi ikke formidle det på en slik måte at det treffer ungdommen og barna direkte eller indirekte. Vi må planlegge hvordan vi setter opp disse partiene og utfordre de gamle vanene på hvordan dette gjøres.

Elevprosjekt om psykisk helse:


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags