Ap i Fredrikstad stemte imot Støres «kjærlighetsgaranti»

Njål Benkestoch Kjølholdt Gustavsen og Monica Carmen Gåsvatn opplyser at Høyre også i Fredrikstad har fremmet forslaget om at eldre skal få fortsette å bo sammen på sykehjem. Ap sa den gang nei.

Njål Benkestoch Kjølholdt Gustavsen og Monica Carmen Gåsvatn opplyser at Høyre også i Fredrikstad har fremmet forslaget om at eldre skal få fortsette å bo sammen på sykehjem. Ap sa den gang nei.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

– Det er meget merkelig at sentrale Ap-politikere i Fredrikstad fronter en eldrepolitikk de selv har stemt imot i bystyret og i formannskapet, skriver Høyres Kjølholdt Gustavsen og Gåsvatn.

DEL

Leserbrev 

Aps Jonas Gahr Støre ønsker nå å innføre en «kjærlighetsgaranti» for eldre ektepar og samboere som ønsker å bo sammen, også etter at en av dem har kommet på institusjon. Ap har dette som en av sine sentrale valgløfter, men hvorfor har en rekke Ap-kommuner stemt nei til en slik garanti for eldre? I både Bergen, Trondheim og Larvik stemte Ap ned Høyres forslag om å innføre en «kjærlighetsgaranti» for eldre. I Fredrikstad bystyre stemte det rødgrønne flertallet med Ap i spissen ned Høyres forslag om å gjøre samboerskap for eldre på sykehjem til en formell garanti.

Det er meget merkelig at sentrale Ap-politikere i Fredrikstad fronter en eldrepolitikk de selv har stemt imot i bystyret og i formannskapet. Å sikre eldre medbestemmelsesrett og økt innflytelse i de kommunale helsetjenestene har alltid vært viktig for Høyre. Derfor har Høyres representanter fremmet dette forslaget i kommunestyrer rundt om i landet. En formell rett for eldre til å kunne fortsette å bo og dele livet sammen på sykehjem om de ønsker det, selv om en av dem havner på sykehjem, er viktig og god politikk, enten det heter «samboergaranti» eller «kjærlighetsgaranti».

LES OGSÅ: Anita Vik: - Velkommen etter, Arbeiderpartiet

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags