Oppsiktsvekkende om eldregaranti fra Velgaard

Terje Moland Pedersen misliker at Velgaard «forsøker å gjøre saken om «kjærlighetsgaranti» til et spørsmål i en privatiseringsdebatt».

Terje Moland Pedersen misliker at Velgaard «forsøker å gjøre saken om «kjærlighetsgaranti» til et spørsmål i en privatiseringsdebatt». Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

– Velgaard forsøker å latterliggjøre den vedtatte forskriften og å redusere den til et spørsmål om kommunens og Arbeiderpartiets forgodtbefinnende, skriver Terje Moland Pedersen, Ap, i svar til Truls Velgaard, H.

DEL

Leserbrev 

Truls Velgaard, Høyres gruppeleder, har tilsynelatende fortsatt ikke forstått hva han var med å behandlet da bystyret vedtok forskrift om tildeling av langtidsplasser - eller han har forstått det og bevisst velger å informere feil i av politiske grunner. Begge alternativer smått oppsiktsvekkende.  

Velgaard forsøker å latterliggjøre den vedtatte forskriften og å redusere den til et spørsmål om kommunens og Arbeiderpartiets forgodtbefinnende.  Dette er en type retorikk man ikke forventer fra lederen for et ansvarlig parti.  Bystyret vedtok en forskrift og en forskrift har en rettslig virkning, denne fra 1.7.2017.  Om det gis avslag, må kommunen kunne vise at det ikke er praktisk mulig.  Dette kan påklages og eventuelt prøves rettslig.  Dette må Velgaard vite.

Så «sauser» Velgaard dette sammen med at kommunen har monopol på disse tjenestene og at brukerne ikke har noe alternativ.  Det vil uansett om det er kommunen eller private som er drivere av sykehjemmet være kommunen som tildeler og fatter vedtak.  Om dette skulle settes bort til private, må det hensyntas i et eventuelt anbud at det skal gis plass til begge. Forskriften forplikter kommunen uavhengig av hvem som er tjenesteleverandør.

Velgaard forsøker å gjøre saken om «kjærlighetsgaranti» til et spørsmål i en privatiseringsdebatt.  Det er lite imponerende.  

Velgaard, som ofte gir uttrykk for bekymring over den kommunale driften og økonomien, burde ta seg bryet med å få undersøkt om det vil ha noen praktisk betydning å gi en juridisk garanti, om det finnes et hinder for at det skal være praktisk mulig å gi dette tilbudet til alle ved behov.  Om det er noe som er til hinder for en juridisk garanti, burde han og Høyre få svaret på hva som skal til for å fjerne disse hindrene, om det har økonomiske eller andre konsekvenser.  Da kan vi diskutere dette på nytt.  Jeg har flere ganger  i bystyret invitert til samtaler for å  komme til enighet. Byen trenger det.  Velgaard har sagt seg interessert i det.  Så langt er signalene nedslående.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags