Gå til sidens hovedinnhold

Eldregaranti fra Ap uten innhold

Truls Velgaard

Gruppeleder, Fredrikstad Høyre

Fredrikstad

Artikkelen er over 3 år gammel

Toppene har overtatt i debatten om samboergaranti på sykehjem, Høyre-leder Truls Velgaard svarer Aps Terje Moland Pedersen: – Hvis det ikke passer for kommunen, så er det de gamle som må tilpasse seg. Hva slags garanti er det?

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Fredrikstad Arbeiderpartis Terje Moland Pedersen er bekymret over at Høyre vil gi våre gamle på sykehjem for omfattende rettigheter. Vi ønsker nemlig at et gammelt ektepar eller samboerpar – som ofte vil ha vært gift i mange tiår – skal ha rett til fortsatt å bo sammen når de må flytte på sykehjem.

Terje Moland Pedersen forsikrer at han også gjerne vil at gamle par skal få bo sammen. Han sier at han også er villig til å gi dem en garanti om dette. Men garantien skal bare gjelde så lenge det passer for kommunen. Hvis det ikke passer for kommunen, så er det de gamle som må tilpasse seg. Hva slags garanti er det?

Vi har et kommunalt monopol på eldreomsorg. Pasienten har ikke noe alternativ. Da blir pasientrettigheter viktig.

I Fredrikstad har vi et kommunalt monopol på eldreomsorg. Pasienten har ikke noe alternativ. Da blir pasientrettigheter viktig.

Arbeiderpartiet er en varm forsvarer av offentlige monopoler innenfor helsesektoren. Men skal vi kunne leve med slike monopoler, så må det være en forutsetning at pasienten er i fokus. Kravet må være at systemet tilpasses pasienten; ikke at pasienten tilpasser seg systemet.

Altfor ofte ser vi at Arbeiderpartiet i Fredrikstad er mer opptatt av å forsvare kommunale systemer enn å forsvare pasienter og brukere. Deres manglende vilje til å etablere en reell samboergaranti på sykehjem er nok et eksempel på det.

Kommentarer til denne saken