Uføre på sykehjem får ikke de skattefrie pengene i juni

– Penger som kunne gått til litt ekstra hygge, en slant til barnabarna, noen nye sommerklær eller kafébesøk, går i stedet til kommunen, skriver Per Arne Johansen.

– Penger som kunne gått til litt ekstra hygge, en slant til barnabarna, noen nye sommerklær eller kafébesøk, går i stedet til kommunen, skriver Per Arne Johansen. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Per Arne Johansen, Helsepartiet Østfold, kritiserer Fredrikstad kommune for å trekke uføretrygdede på sykehjem for det som kunne vært en skattefri, ekstra sum om sommeren.

DEL

Leserbrev

Det har blitt juni og sommeren kommer for fullt snart. Folket får feriepenger og en skattefri del som man for øvrig har betalt ekstra for de andre 11 månedene. Noen bruker det ekstra til ferie og noen til andre hyggelige ting eller kjøpe seg noe de har ønsket seg lenge.

Men er du uføretrygdet og i tillegg er på sykehjem, da kommer det i dette tilfellet til at Fredrikstad kommune kommer inn og forsyner seg grovt av denne ekstraslanten. Etter at uførepensjon ble endret til uføretrygd i 2015, beregnes den nå som vanlig lønn. Det vil si at de får en skattefri del i juni slik de som er i vanlig jobb gjør. Disse pengene tar kommunen slik at det ikke blir noe ekstra i juni.

Mener kommunen at de gamle får det de trenger? Det er faktisk slik at sykehjemsbeboere også ønsker å gjøre hyggelige ting, kanskje gi noe til barnebarna, kjøpe seg noen nye sommerklær, bli med venner/familie på kafé eller ut å spise middag.

Tenker kommunen slik at de har jo ikke behov for penger? Er de bare på vent på siste utvei? Dette er skammelig! Det er respektløst og ikke minst et merkelig menneskesyn når kommunen nærmest blir overasket over at beboere på sykehjem har lyst til å leve livet litt!

Dette kan vi ikke være bekjent av!Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags