Rødgrønt nei til brukerråd ved sykehjem

Marianne Kristiansen vil ikke gi opp kampen for et brukerråd: – Vi får heldigvis en sjanse til senere i høst, men jeg tviler. Det nytter nok ikke da heller når de rødgrønne fortsatt vil ha makten her i byen.

Marianne Kristiansen vil ikke gi opp kampen for et brukerråd: – Vi får heldigvis en sjanse til senere i høst, men jeg tviler. Det nytter nok ikke da heller når de rødgrønne fortsatt vil ha makten her i byen. Foto:

Av

Høyre fikk ikke med seg helse- og velferdsutvalget på å opprette brukerråd på Fredriktads sykehjem. Marianne Kristiansen og Høyre ønsker et råd der brukere, ansatte, ledelse og politikere deltar.

DEL

Leserbrev 

Dessverre ble vi i Høyre nedstemt. Frp var de eneste som støttet oss og var medforslagsstillere. De rødgrønne og KrF ønsket ingen brukerråd bestående av representanter for brukere, ansatte, ledelse og politikere på våre sykehjem. De rødgrønne ville heller ha allmøter på sykehjemmene.

Det hjalp ikke å argumentere med at et allmøte ville bære mer preg av informasjon enn av reell påvirkning. Det hjalp ikke å si at pårørende kanskje vegret seg for å heve sin røst på store allmøter, at det kunne være godt for mange å ha en sterk person som kunne fremme brukernes interesser.

Det ble sagt at det var gjort forskning som sa at det var vanskelig å finne noen som ville ha jobben og kunne forsvare brukernes interesser i stedet for å fremme egne interesser. Det ble sagt at det ikke nyttet rundt om i kommunene.

Det hjalp ikke at vi sa vi hadde tiltro til de pårørende i Fredrikstad, at det sikkert fantes folk som både ville og kunne handle i fellesskapets interesse. Det hjalp ikke å vise til stort engasjement i saker ved våre sykehjem tidligere i år. Det hjelp ikke å si at det kanskje var lurt å knytte en politiker til de enkelte sykehjem, at det ville gi oss bedre kontroll og kanskje til og med kunne være kjekt for sykehjemmene å ha en fast politiker rundt seg.

Vi får derimot heldigvis en sjanse til senere i høst, men jeg tviler. Det nytter nok ikke da heller når de rødgrønne fortsatt vil ha makten her i byen. Det «nøttær visst ikke» ikke i Fredrikstad …

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags