Omsorgsbolig eller sykehjem? Ja, takk til begge deler

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Mariann Hovda: – Det er ikke så viktig hva det heter, omsorgsbolig eller sykehjem. Det som teller er at folk får den hjelpen de trenger.

DEL

LeserbrevÅ bemanne opp en omsorgsbolig er kjempefint. Da kan de gamle bo hjemme mye lengre og de får et fullgodt tilbud i sitt eget hjem. De som ønsker fellesskap kan sette seg ut i fellesarealene, eller de kan velge å sitte inne i sine egen leilighet.

En kommune i Danmark har gått så langt at de har kuttet ut alle sykehjem og gått fullstendig over til omsorgsboliger. Jeg tror kanskje ikke vi skal følge dem, men ideen er god. Det er ikke så viktig hva det heter, omsorgsbolig eller sykehjem. Det som teller er at folk får den hjelpen de trenger, og det kan de få både i en bemannet omsorgsbolig og et sykehjem. 

Et godt tilbud i en bemannet omsorgsbolig utsetter behovet for sykehjemsplass, og presset på sykehjemsplasser minsker. De som flytter inn i Smertulia omsorgsboliger kommer til å få det fint. Ja, takk til begge deler. Både bemannet omsorgsboliger og sykehjem er bra.

Mariann Bekkevold Hovda

Sykepleier med videreutdanning i Aldring og eldreomsorg

Kråkerøy

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags