Kommunen øser ut penger på parker, blomster og kunst, mens de «voksne» sitter og «råtner på rot»

– Pappa hadde det flott på kommunens «utstillingsvindu», Østsiden sykehjem, forteller Mona Kristin Hansen, men er ikke fornøyd med tilbudet han fikk etterpå. På bildet er det kommunale ledere som beundrer sykehjemmet før åpningen.

– Pappa hadde det flott på kommunens «utstillingsvindu», Østsiden sykehjem, forteller Mona Kristin Hansen, men er ikke fornøyd med tilbudet han fikk etterpå. På bildet er det kommunale ledere som beundrer sykehjemmet før åpningen. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Pårørende Mona Kristin Hansen i debatten om sykehjem og bemanning: – Slutt å si at mennesker skal bo hjemme lengst mulig med teknologi. Det de trenger er menneskelig kontakt, pleiere som har tid og empati

DEL

LeserbrevJeg er pårørende til en dement pappa på 7. året. Jeg har eneansvar for pappa, da mamma er død, jeg har ingen søsken og ingen egne barn. (Men har en fantastisk mann som stiller opp.) Jeg vil gjerne få invitere ordføreren eller noen andre i styre og stell til å følge oss 24 timer i døgnet i en måneds tid.

Dette er ikke bare vanskelig for pasienten, men også for oss pårørende. Pappa hadde det flott på kommunens «utstillingsvindu», Østsiden sykehjem, i ca. seks måneder. Så fikk han slag, sitter nå i rullestol, og må ha hjelp til alt, og ble flyttet til en somatisk avdeling på et annet sykehjem. Helt ukjent for ham – han forsto ingen ting. Han må ha hjelp til dobesøk, mating, morgenstell og legging. Men det er ingen stimulering av beboerne på pappas avdeling.

Pleierne løper hele tiden – beboerne sitter og sover eller ser på tv. Hvor er gleden og innholdet i hverdagen for disse pasientene? Hvor er terapeutene som skal gi livet innhold og mestring? Kommunen øser ut penger på parker, blomster og kunst, mens de «voksne» sitter og «råtner på rot».

Skam dere. Slutt å si at mennesker skal bo hjemme lengst mulig med teknologi. Det er ikke det disse menneskene trenger! De trenger menneskelig kontakt, pleiere som har tid og empati. De trenger levende vesener rundt seg, hele tiden! Og for å ha sagt det, jeg besøker pappa hver dag!


Mona Kristin Hansen

Pårørende

Fredrikstad

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags