Jeg gråter før jeg besøker mamma på sykehjemmet og jeg gråter på hjemveien

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Hanne-Karin S. Johansen er opprørt over forholdene på sykehjemmet moren bor: – Uansett hvor mange sykehjemsplasser dere bygger, det må være flere ansatte der.

DEL

Leserbrev 

Nå må jeg bare få ned noen ord om eldreomsorgen. Jeg lever med den tett innpå livet med både en mamma og en søster som er demente. Så at ordføreren skrev så flott og fint om at flere og flere kunne bo hjemme lengst mulig ved hjelp av allslags tekniske og digitale duppeditter. Nei du ordfører, sånn funker det ikke!

Min mamma har heldigvis fått plass nå, men først etter at jeg gikk i gulvet selv! Og all ære til de ansatte, men det store problemet er at det ikke er nok varme hender på avdelingene til og ta seg av dem. En skjermet avdeling, sju-åtte «innsatte» – ja for det er jo det de er, innelåst – får sjelden komme seg ut på grunn av at det ikke er nok ansatte!

De gråter, de vil hjem, er generelt veldig urolige. Da skal to ansatte trøste, holde rundt dem og prøve og få roet dem litt! Jeg gråter før jeg går inn der, gråter på hjemveien. En ansatt sa til meg igår, tenk om vi kunne vært ihvertfall to-tre til på jobb! Da hadde vi hatt muligheten til å ta dem med ut!

Uansett hvor mange sykehjemsplasser dere bygger, det må være flere ansatte der. Så enkelt er det. Slutt å spare penger på våre syke og eldre!

En annen ting som er helt høl i hue, er oppvarminga der. Iskaldt på rommet til mamma igår. Jeg spurte en pleier om hun kunne sette opp varmen. Det gikk ikke, den blir styrt fra Oslo! Kunne skrevet noe veldig stygt, men har heldigvis litt oppdragelse.

Jeg må også få tilføye at hun først var på Østsiden et par måneder før hun ble flyttet. Der skjedde det faktisk noe for de eldre, stadige konserter og underholdning av forskjellige slag. Kommunens stolthet antagelig.

Prøv å tenke litt fremover, en dag er det kanskje noen av dere som sitter på disse stedene, gråter, fryser og ingen som har tid til og holde dere i hånda.

LES OGSÅ dette leserinnlegget: Takk til fantastiske Smedbakken sykehjem

Hanne-Karin S. Johansen

Familiemedlem til to med Alzheimer

Onsøy

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags