Ingen skam å snu om sykehjemsdekningen

Jan Paus ber nok en gang om at den stengte Onsøyheimen tas i bruk mens oppussing reduserer kapasiteten ved andre sykehjem.

Jan Paus ber nok en gang om at den stengte Onsøyheimen tas i bruk mens oppussing reduserer kapasiteten ved andre sykehjem. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Jan Paus trekker fjellvettregelen inn i debatten om sykehjem fordi han mener Ap venter for lenge med å opprette flere plasser.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger. 

«Ap lar seg ikke presse av Willoch»

Det var overskriften i Demokraten 19. mars i intervju med gruppeleder Ottesen.

Som tidligere aktiv politiker så vet jeg jo at det kan være konkurranse mellom partier om saker og løsning av dem.

Jeg har forstått at fru Willoch hadde hatt et innlegg om personlig erfaring i forbindelse med sykehjemsdekningen i kommunen.

Etter som jeg har forstått har Ap uttalt tidligere et dekningen er rimelig god og at de legger opp til økning av plasser i 2020.

Om gruppeleder ikke lar seg påvirke av fru Willoch er en ting, men kanskje de burde la seg påvirke av virkeligheten og alle spørsmålene som de får både av andre og folk i sitt eget parti.

Jeg skrev flere innlegg om sykehjemsdekningen i kommunen og Onsøyheimen før valget. Svaret jeg fikk var unnvikende og at det var blitt flere plasser i kommunen ved at Helsehuset var kommet.

Saken er jo den at den nye helsereformen har kommet og oppgaver som før var på sykehuset er overført til kommunene.

Det har krevd flere plasser til dette både på Helsehuset og sykehjemmene, slik at virkeligheten er at det er færre plasser til pleietrengende eldre enn det var før. Ved at en bygde nytt sykehjem har det ikke blitt flere, så lenge en tømte Onsøyheimen for pasienter og personale.

Mange har jo undret seg over at ikke planene for oppussing og ombygging ved Onsøyheimen var ferdig til å starte når utflyttingen var gjort.

Mange undrer seg jo også over at den nye avdelingen og ombyggingen ved Onsøyheimen som ble gjort for 20–25 år siden ikke kan brukes når behovet er så stort. Det må jo gå an å foreta ombygging og oppussing i etapper når behovet for plasser er prekært.

I fjellvettreglene heter det at det er ingen skam å snu. Jeg tror kanskje både Ap og alle politikerne nå ser alvoret i saken.

Slutt å diskutere skyldspørsmålet og sett dere sammen for å finne løsninger. Det er uverdig å høre og lese om hva som skjer. Det er ingen trøst å høre at det blir bedre i 2020. Det er mulig med omprioriteringer i perioden og kanskje også finne overgangsløsninger. Hva med å ta kontakt med den nye eieren av hjemmet på Ørmen? Kanskje kan det være mulig å finne overgangsløsninger mens oppussingen av Onsøyheimen og Smedbakken foregår.

Det er lov å komme med frimodige ytringer. De kan selvfølgelig avvises. Men det er etter som en tar virkeligheten innover seg. Man burde i alle fall se på økonomien og hva man prioriterer.

Kanskje noe av det som er gratis for oppegående friske mennesker bør vurderes i forhold til kommunens primæroppgaver.

Jeg har som mangeårig aktiv politiker ikke behov for å komme med negativ kritikk, da jeg vet noe om hvor vanskelig det er.

Men det er også viktig at en av og til korrigerer kursen og planer i forhold til behovet.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags