Hvorfor skal eldre og syke ta til takke med et minimum?

Det er flott at det planlegges nye sykehjem og oppgraderinger, men er det penger til nok pleiere/varme hender der, spør Greta Andersen.

Det er flott at det planlegges nye sykehjem og oppgraderinger, men er det penger til nok pleiere/varme hender der, spør Greta Andersen. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Leder Greta Andersen i Fredrikstad Demensforening stiller spørsmålet med henvisning til at KrF i Fredrikstad vil styrke eldreomsorgen.

DEL

Leserbrev 

Fint innlegg fra Lino Lubiana  i Fredriksstad Blad 8. juni.

Hvorfor skal det være slik at når det gjelder eldre og syke mennesker så skal de tilgodesees med et minimum av hva som er lovfestet.

Undertegnede har vært tilhører nå i et par av de politiske utvalgsmøtene, og det er interessant å høre hvor gjerne politikerne vil gjøre både det ene og det andre, og de markerer seg bastant, og synes de selv er troverdige, men hva blir det ut av det? Utsettelser og forandringer på det som er lovet, upålitelig.

Vel er det mange som skal ha sin del av pengepotten som er tildelt og det er sikkert ikke alltid lett å prioritere, men hva med å sette sin ære i å bli best på omsorg til mennesker som er i sårbare livssituasjoner i stedet for å få en stjerne i boka for å ha den flotteste Arena Fredrikstad eller for å klappe for utbygging av Værste-området. Sistnevnte gir sikkert mest prestisje.

Når det gjelder bemanning så er det flott at det planlegges nye sykehjem og oppgraderinger, men er det penger til nok pleiere/varme hender der?

Vi i Fredrikstad Demensforening får oftere og oftere henvendelser fra pårørende som er utslitt etter å ha pleiet sine kjære hjemme så lenge de har maktet. Så får de plass på et sykehjem, for i følge kommunalsjefen, så får alle   som har akutt  behov, en plass. Men hva skjer, det går ikke lange tiden før de visner hen, dette på grunn av for lite stimulans/aktivitet. Dette igjen skaper nye bekymringer for pårørende, som har overlatt sine kjære i kommunens varetekt i håp om verdig pleie.

Se til dagavdelingen på Nye Østsiden hvordan det bør gjøres. Der har de fast «program» med avislesing, trim, sang og prat. Der ser de ansatte hver og en, de registrerer dagsformen til hver enkelt og tilpasser deretter. Fantastisk.

  • Slik burde det være på de andre avdelingene også, et fast program. Bort med vaktrom og kontorer slik at pleierne må være i miljøet og bruke sine kunnskaper og evner der.
  • Ansett andre personer til kjøkkentjenesten på avdelingene, det er masse arbeidsledige som helt sikkert kan gjøre denne jobben, så frigjøres pleierne til det de skal gjøre, nemlig miljøbehandling.
  • Ansett aktivitører på avdelingene. De kan dette med aktivitet/stimulering.
  • Utvid stillingsprosentene til de som virkelig ønsker det i stedet for å ha dem som tilkallingsvakter ved «behov». Dette gjelder både på sykehjem og i hjemmesykepleien. Behovet er der alltid!
  • I tillegg, bruk penger på å åpne de 16 plassene på Onsøyheimen umiddelbart og øk grunnbemanningen slik at hverdagsrehabilitering kan gjennomføres.

En vis lege sa: «Den beste medisinen for et menneske er omsorg og kjærlighet.» Noen spurte: «Hva om det ikke virker?» Legen smilte og svarte: «Øk dosen».

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags