Reform i eldreomsorgen vil gi lik omsorg til alle

Eldreomsorgen i kommunen ville blitt styrket med modellen Råde Frp ønsker å innføre, og som Indre Østfold kommunestyre gikk inn for, mener Helge Ballestad. Bilde fra Råde sykehjem.

Eldreomsorgen i kommunen ville blitt styrket med modellen Råde Frp ønsker å innføre, og som Indre Østfold kommunestyre gikk inn for, mener Helge Ballestad. Bilde fra Råde sykehjem. Foto:

Av

Helge Ballestad, Råde Frp, anklager kommunestyret for å frasi seg ansvaret for å bedre eldreomsorgen i bygda.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Hei! Ikke les dette med mindre du er interessert i en (forsøksvis) økonomisk løsning / ordning for kommunene vedrørende eldreomsorgen i landet!

Hvis du fremdeles vil lese om bakgrunnen for prosjektet, kalles det SIO, og dette innebærer at staten tar det økonomiske ansvaret for eldreomsorgen i landet. Er du fremdeles med? «Dette gjelder ikke meg» vil du kanskje si, men jeg kan love deg og andre at dette vil gjelde deg i mer eller mindre grad, før eller siden.

Prosjektet har hatt en tilslutning hittil fra seks kommuner, og det er etter en gjennomgang (evaluering) kommet frem til at disse kommunene har fått løftet kompetansenivået i omsorgen, og det har gitt betydelige økonomisk overskudd i budsjettene til de kommuner som har deltatt.

Et hovedpoeng er at ordningen vil føre til at alle kommuner vil gi en lik omsorg, fattig eller rik. Sammelign det med arbeidsledighetstrygd, du får den fra staten hvor du enn bor i landet.

Så litt om kommuner her i Viken fylkeskommune: Den 12/12-2019 fremmet Råde Frp ved formann Kent Wigardt et forslag om at Råde kommune skal søke deltagelse i SIO. Forslaget fra Frps to representanter falt med nei fra Høyres 11 representanter, med nei fra Senterpartiets 6 representanter, med nei fra Arbeidertpartiets 4 representanter, med nei fra KrFs 2 representanter, og med nei fra MDGs 2 representanter.

Ved dette nesten unisone neiet fra kommunestyret i Råde fraskriver de seg ansvaret for en bedring av den kommunale omsorgen og en bedring av den ordinære økonomien i bygda.

Det paradoksale i denne sammenheng er at kommunestyret i Indre Østfold, med samme politiske plattform som i Råde, enstemmig vedtok å søke om deltagelse i IOS! Så – hva er forskjellen på vurderinger i Indre Østfold kommunestyre og i Råde kommunestyre, hvor Indre Østfold ser «lyset» og Råde kommunestyret går i «svart»? Det som imidlertid vil bli et faktum, er at SIO ser ut til å bli den ideologiske plattformen for Fremskrittspartiets eldreomsorg i landet!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags