Ap skal gi godt tilbud av sykehjemsplasser – i riktig rekkefølge

Ordfører Jon-Ivar Nygård klippet snora til Østsiden sykehjem i juni i fjor. Et nytt trinn med 16 plasser kan komme i 2018.

Ordfører Jon-Ivar Nygård klippet snora til Østsiden sykehjem i juni i fjor. Et nytt trinn med 16 plasser kan komme i 2018. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Arne Øren og Atle Ottesen svarer på vegne av Ap på innlegg fra Jan Paus som ba om snarlige tiltak for bedre sykehjemsdekning.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger. 

Fredrikstad Arbeiderparti ønsker at alle skal få et helse- og omsorgstilbud når de trenger det. Tilbudet kommunen gir skal være av god kvalitet og ha tilstrekkelig omfang. Det er vårt utgangspunkt.

I årene framover vet vi at det blir flere eldre som trenger pleie og omsorg. Vi legger til rette for å øke antallet sykehjemsplasser - i første omgang med 16 plasser i tillegg i byggetrinn 2 på Østsiden. Samtidig har bystyret vedtatt en plan for å rehabilitere flere sykehjem fordi de er gamle og nedslitte. 

I handlingsplanen bystyret vedtok i desember i fjor ligger det også penger til å drifte flere sykehjemsplasser fra og med 2017. Her kan det selvsagt bli justeringer avhengig av hva planene for rehabilitering tilsier er realistisk framdrift. Trinn 2 på Østsiden vil det være mulig å drifte i løpet av 2018. Det skal altså bli flere sykehjemsplasser i løpet av valgperioden.

I denne runden skal vi gjøre jobben skikkelig - ikke en «light-rehabilitering» som da de borgerlige partiene hadde ansvaret.

Onsøyheimen står for tur for rehabilitering nå, og det er satt av penger i 2016 og 2017 til arbeidet. I disse dager foretas en kartlegging av hvor omfattende rehabiliteringsbehovet er. I denne runden skal vi gjøre jobben skikkelig - ikke en «light-rehabilitering» som da de borgerlige partiene hadde ansvaret. Onsøyheimen skal være et godt hjem - og en god arbeidsplass - når rehabiliteringen er ferdig. 

Vi vil ha en eldreomsorg som gir den enkelte trygghet. Omsorgstrengende eldre og deres pårørende må få større valgfrihet over tilbudet de får enn det de har i dag. Så langt det er mulig må eldre som trenger omsorg kunne velge om de vil bo hjemme, i omsorgsbolig eller på sykehjem. Den enkelte må kunne bestemme selv hva man ønsker hjelp til fra hjemmetjenesten.

For å sikre en slik trygghet og valgfrihet i fremtidens eldreomsorg trenger vi flere ansatte i pleie- og omsorgssektoren - og vi må forvalte tilgjengelige boliger og bygninger på en effektiv og god måte.

Et godt helse- og velferdstilbud til de av våre innbyggere som trenger det er viktig for oss, derfor skal vi gjøre det vi har gått til valg på, og vi skal gjøre det i riktig rekkefølge.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags