Fredrikstad kommune har misforstått hva sakte-tv er

"Hurtigruten - minutt for minutt" ble en suksess som såkalt sakte-tv på NRK. Kommunens somle-tv på Helsehuset og Østsiden sykehjem derimot, er en fiasko fra minutt til minutt.

"Hurtigruten - minutt for minutt" ble en suksess som såkalt sakte-tv på NRK. Kommunens somle-tv på Helsehuset og Østsiden sykehjem derimot, er en fiasko fra minutt til minutt.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

LederDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger. 

Til helse- og velferdsseksjonen i Fredrikstad kommune: Det populære konseptet sakte-tv er for eksempel «Hurtigruten - minutt for minutt». Å bruke et halvt år på å få tv-signaler inn til et nytt, topp moderne sykehjem, er noe helt annet. Kall det gjerne somle-tv. Og i motsetning til sakte-tv er somle-tv helt umulig å forstå.

For hva er egentlig årsaken til at Østsiden sykehjem, som åpnet i begynnelsen av juni, først denne uken fikk hengt opp tv-er på de 64 rommene til beboerne? «Tekniske problemer» og «vi har ikke hatt tv-signaler inn til bygget», svarte stabsleder Jon Erik Olsen i helse- og velferdsseksjonen i Fredrikstad kommune, da vi stilte spørsmålet nylig. Et forsøk på å tolke resten av de tåkete svarene på hva som egentlig har skjedd her, resulterer i følgende konklusjon, som står for FBs regning: «Noen» har glemt å trekke tv-kabler.

Og tro nå ikke at de gamle på Østsiden sykehjem dermed er sikret verken «Tre nøtter til Askepott» eller Kongens nyttårstale på tv på eget rom. Det beste kommunen kan love er nemlig en midlertidig løsning som man håper vil gi tv-bilder til beboernes nyopphengte flatskjermer før jul.

Til denne tragikomiske historien om kommunal treghet, hører en om mulig enda verre tristesse. På Værste åpnet det kommunale Helsehuset for to år siden. Det har 32 sengeplasser der syke og ofte gamle pasienter blir liggende i flere dager. Alle disse rommene skulle hatt tv-er, men har lidt samme skjebne som sykehjemmet to broer østover i byen. «Skulle tro det var en aprilsnarr», sier Frp-politiker Anita Vik. Vi er helt enig med henne.

Vi tok en telefon til Get og Canal Digital, og spurte hvor lang tid det normalt tar å levere tv-signaler til en nyåpnet bedrift. Svaret var noen få dager, og i verste fall to-tre uker.

Å bruke et halvt år på å få tv-signaler inn til et nytt, topp moderne sykehjem, er noe helt annet. Kall det gjerne somle-tv.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken