Velgerne må få vite om planene for heldøgns omsorg

Til tross for en skrantende bygningsmasse bør Emil Mørchs Minne drives videre inntil nye Onsøyheimen kan tas i bruk, mener Marianne Kristiansen og Pensjonistpartiet.

Til tross for en skrantende bygningsmasse bør Emil Mørchs Minne drives videre inntil nye Onsøyheimen kan tas i bruk, mener Marianne Kristiansen og Pensjonistpartiet.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Marianne Kristiansen: – Vi stemmer klart nei til å behandle planen for heldøgns omsorg først til høsten. Vi mener våre velgere har krav på å få vite hvor de ulike partiene står, før de eventuelt gir oss tillit for en ny fireårsperiode.

DEL

Leserbrev

Nå virker det som vi ser ut til å lande i forhold til å redde plassene på Torsnes sykehjem. Sannsynligvis blir det derimot ikke som flere av politikerne i helse- og velferdsutvalget har tenkt seg det i møtet onsdag 27. februar. Den endelige planen for heldøgnsomsorg kommer nemlig ikke til behandling, slik det har vært planlagt fra tidlig høst 2018. Utvalgsleder foreslår heller at saken behandles etter valget.

Vi får riktignok en sak som heter «Omdisponering av heldøgns omsorgsplasser i 2019 – ny behandling» i vårt februarmøte, men for oss i Pensjonistpartiet er ikke dette en sak som blir like bindende som «Plan for heldøgnsomsorg frem til 2040». Vi lurer derfor sterkt på hva grunnen er. Hvorfor kommer denne endringen nå? Fra tidlig i høst har vi blitt forespeilet at denne saken skulle bli behandlet i februar, og alt tydet også at dette var planen, da vi hadde den forberedende saken «Orienteringer om plan for heldøgnsomsorg» 30. januar – en sak som i alle fall undertegnede opplevde som en forberedende sak før endelig bestemmelse i februar 19.

Som 1.-kandidat for Pensjonistpartiet signaliserer jeg alt nå at jeg kommer til å stemme et klart nei til nedleggelse av Emil Mørchs Minne inntil Onsøyheimen omsider kommer på plass.

Vi i Pensjonistpartiet liker rett og slett ikke at denne saken utsettes nå, for vår plan er å beholde flest mulige sykehjemsplasser, og da ser vi ikke at vi trenger å utsette den for å påføre de eldre på sykehjemmene flere usikkerheter. Vi stemmer derfor klart nei til punktet om å få denne saken behandlet først til høsten. Vi mener våre velgere har krav på å få vite hvor de ulike partiene står, før de eventuelt gir oss tillit for en ny fireårsperiode.

I saken «Omdisponering av heldøgns omsorgsplasser i 2019 – ny behandling», kommer for øvrig Emil Mørchs videre skjebne opp. Utvalgsleder forslår nedleggelse, men som 1.-kandidat for Pensjonistpartiet signaliserer jeg alt nå at jeg kommer til å stemme et klart nei til nedleggelse av hjemmet inntil Onsøyheimen omsider kommer på plass. Årsaken til mitt valg er selvsagt at vi sårt trenger disse plassene, men det er også svært viktig at brukerne i brukerundersøkelser er fornøyde på Emil Mørch tross en skrantende bygningsmasse.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags