Gå til sidens hovedinnhold

Sludder fra Wroldsen, hun linker Høyre til sitater vi ikke kjenner oss igjen i

Artikkelen er over 3 år gammel

Hvaler Høyre avviser Fagforbundets fremstilling av studieturen til Moss for å se på privat sykehjemsdrift: – Dette er sludder, og vi vil ha oss frabedt og linkes til sitater vi ikke kjenner oss igjen i.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Wenche Wroldsen skriver i et leserbrev i Fredriksstad Blad 30. august at Frp og Høyre har begynt å tenke tanken om å privatisere og konkurranseutsette sykehjemmet på Hvaler. Dette er direkte feil, og Wroldsen var selv til stede i administrasjonsutvalget hvor Høyre poengterte at dette kun er en studietur.

Fylkesmannen skriver i sin østfoldrapport: Hvaler kommune har hatt svake resultater de to siste årene. Dette gir et klart signal om at man har en økonomi i ubalanse, og fordrer at man gjør grep for å gjenopprette balansen. Hvaler kommune bruker nesten en halv million kroner i netto driftsutgifter til pleie og omsorg pr. innbygger over 80 år, noe som er helt i østfoldtoppen og 150.000 kroner mer enn hva for eksempel Eidsberg kommune bruker. Samtidig sliter enkelte avdelinger i pleie og omsorgssektoren med sykefravær som nærmer seg 20-tallet. Derfor mener vi at det er vår plikt som folkevalgte at vi kommer oss ut for å lære av andre. For det er faktisk hva dette handler om, en studietur for å lære litt.

Det ser også ut til at Wroldsen forsøker å linke sitater til Høyre helt uten rot i virkeligheten «De driver jo så mye billigere i Moss, de private». Dette er sludder, og vi vil ha oss frabedt og linkes til sitater vi ikke kjenner oss igjen i. I velfungerende markeder er det dog sannsynlig at konkurranse kan stimulere til økt avkastning av innsatsen. Det er imidlertid et mer komplekst bilde, og Wroldsen forsøker seg her på et billig poeng.

Wroldsen hevder også at ansatte har lavere lønn i det private enn i det offentlige. Dette stemmer ikke med virkeligheten. I et marked med flere tilbydere, både private og offentlige, ville ikke private overlevd hvis situasjonen er slik Wroldsen hevder. Barnehagesektoren i Norge er trolig blant verdens aller beste. Det er et marked med både private og offentlige tilbydere som inspirerer hverandre til å tilby en tjeneste med best mulig kvalitet. En ansatt i en privat barnehage har naturligvis ikke lavere lønn enn i en offentlig. Hadde situasjonen vært slik, ville alle ansatte flyktet fra private barnehager.

Vi håper Wroldsen vet å skille sine roller som hovedtillitsvalgt i Fagforbundet og kommunestyrepolitiker for Arbeiderpartiet.

Wroldsen står naturligvis fritt til å ytre sine meninger i leserinnlegg. Dog bør man ikke komme med usannheter. Vi håper for øvrig Wroldsen vet å skille sine roller som hovedtillitsvalgt i Fagforbundet og kommunestyrepolitiker for Arbeiderpartiet, og at dette ikke er en del av pågående valgkamp med billige poenger.

Kommentarer til denne saken