Etikk og moral i eldreomsorgen – åpent brev til de politiske partier

Martin Sveberg savner tiltak for å aktivisere brukere på sykehjem, for eksempel arrangement i forbindelse med byjubileet. Illustrasjonsfoto.

Martin Sveberg savner tiltak for å aktivisere brukere på sykehjem, for eksempel arrangement i forbindelse med byjubileet. Illustrasjonsfoto. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

– Jeg ber om at de politiske partier behandler «etikk og moral» og magemål for småligheter for neste valgperiode, skriver Martin Sveberg, opprørt over eldreomsorgen i Fredrikstad.

DEL

Leserbrev 

Nå skal Fredrikstad kommune innføre 80 kroner i egenandel pr måned for TV på rommet for sykehjemsbeboere. Dere tar allerede 85 prosent av trygda. Så her er det prinsippet som gjelder. Skal det være ytterligere kostnader og egenandeler når man allerede betaler 85 prosent av all inntekt i egenandel?

I den anledning skriver jeg dette innlegg i håp om å få på plass etikk, moral og magemål for småligheter i denne kommunen.

Kommunen har feiret 450 år. Brukeren som jeg er pårørende til, er ikke invitert med på ett arrangement. Vi som pårørende har ikke blitt spurt om å være med som følge heller. Ikke har det stått oppslag på tavla på avdelingen, og det er ikke skrevet noe i boka. For de som da ikke har pårørende som kan stille opp, så har i hvert fall ikke kommunen stilt opp.

Gratis ferge, gratis reker, gratis internett, gratis kaker. Det er ikke lovpålagte tjenester det heller.

Å få kjøre gratis ferge en sommerdag for de som har helse til det, eller så lite som en tur med følge rundt på parkeringsplassen i solskinn. Eller en tur i en oppdatert og vedlikeholdt sansehage, det er ikke tilbud om det heller. For det er ikke lovpålagt.

I den anledning ber jeg om at de politiske partier behandler «etikk og moral» og magemål for småligheter for neste valgperiode. For det er åpenbart at «alle skal ikke med»-partiet styrer det meste.

Jeg savner også et klart partiprogram for hvilke konsekvenser det skal få for dem som ikke følger norsk lov. Hva skal de syke og svake få for fremtiden? Hvem eller hvilke tør ta tak i problemet etikk, moral og ulovlig drift? Hvilket parti tør lage dette til en politisk kamp for neste kommunevalg?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags