Gå til sidens hovedinnhold

Er Hvaler Høyre for feige til å svare Fagforbundet?

Wenche Wroldsen

Hovedtillitsvalgt Fagforbundet Hvaler

Artikkelen er over 3 år gammel

Hovedtillitsvalgt Wenche Wroldsen vil vite hva ansatte ved Dypedalsåsen eldresenter i Hvaler kan vente seg: – Hva med Høyre? Er det aktuelt å privatisere? 

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

12. september var datoen da en delegasjon fra Hvaler kommune, både administrasjon og politikere fra Høyre/Frp, dro på «studietur» til Skoggata Bo og servicesenter i Moss for å (sitat): «Derfor mener vi at det er vår plikt som folkevalgte at vi kommer oss ut for å lære av andre. For det er faktisk hva dette handler om, en studietur for å lære litt.»

Fagforbundet Hvaler har etterlyst svar fra Høyre om det er aktuelt å utrede muligheten for en konkurranseutsetting/privatisering av Dypedalsåsen sykehjem. Frp har her vært klare på at de ønsker å se på denne muligheten. Men hva med Høyre? Er det aktuelt å privatisere?

Fagforbundet Hvaler har etterlyst svar på hvor Høyre/Frp eventuelt skal finne inndekning for kostnadene en interpellasjon vil medføre. Dette har vi ikke fått svar på.

Vi påpeker igjen at det er dere som er våre arbeidsgivere og da har vi ansatte rett på å vite hva dere tenker om fremtiden vår. I administrasjonsutvalget, der dette opprinnelig ble tatt opp av Fagforbundet, behandlet utvalget senere samme dag en politisk sak om den fremtidige arbeidsgiverstrategien i Hvaler kommune. Her var det felles forståelse og enighet om at Hvaler kommune skal være en attraktiv og forutsigbar arbeidsgiver.

Frem til nå har denne såkalte studietur, og den totale taushet fra dere, skapt masse uro og usikkerhet hos de ansatte. Ansatte forstår heller ikke hvorfor de skal utsettes for denne påkjenningen i en ellers hektisk hverdag. Derfor forlanger vi nå svar. Dere må derfor ta deres ansvar som arbeidsgiver og gjøre alvor av hvordan dere har sagt en arbeidsgiver bør opptre!

Kommentarer til denne saken