Hersketeknikk fra Apenes Matri. Kall ikke oss som kjemper for eldre og demente bakstreverske!

Greta Andersen stiller konkrete spørsmål til Fredrikstad Arbeiderparti om hvilke brukergrupper som skal inn i de nye omsorgsboligene. Hun godtar ikke regnestykket der disse regnes som erstatning for sykehjemsplasser som legges ned.

Greta Andersen stiller konkrete spørsmål til Fredrikstad Arbeiderparti om hvilke brukergrupper som skal inn i de nye omsorgsboligene. Hun godtar ikke regnestykket der disse regnes som erstatning for sykehjemsplasser som legges ned. Foto:

Av

Greta Andersen svarer Helene Apenes Matri: – Å kalle det heldøgns omsorg gjør ikke at omsorgsboliger med tilstedeværende personell på dag og kveld er det samme som sykehjem.

DEL

Leserbrev

Viser til Helene Apenes Matri sitt innlegg i FB  vedrørende erstatning av sykehjemsplasser med omsorgsboliger. Her prøver hun å fremstille det som de øker tilbudet og gjør tjenesten bedre.

Å kalle det heldøgns omsorg gjør ikke at omsorgsboliger med tilstedeværende personell på dag og kveld er det samme som sykehjem. Det er to ulike tjenestetilbud som ikke kan sammenlignes, og det er alvorlig at AP prøver å villede befolkningene med en slik retorikk.

Det å prøve å fremstille oss som kjemper for rettighetene for de svake eldre og demente, som bakstreverske som ikke ser fremover, er dårlige hersketeknikker de bør finne seg for gode til å bruke! 

Det er fint hvis Ap kan svare på hvilke pasienter, brukergrupper som skal inn i disse omsorgsboligene?

Forslaget om å legge ned sykehjemsplasser, som allerede er mangelvare, er kun økonomisk motivert, og ikke et ønske om å gi de eldre og demente gode og forsvarlige tjenester. Omsorgsboliger uten nattevakter, med tilstedeværende personell dag og kveld, er IKKE det samme som sykehjem.

Det er fint hvis Ap kan svare på hvilke pasienter, brukergrupper som skal inn i disse omsorgsboligene? Er det de 50 personene som venter på plass? Hvis ja, hvordan kan det da ha seg at plutselig trenger et lavere omsorgsnivå?

Hvis det ikke er denne gruppen som er tenkt dit, hvordan skal dere da løse køen som venter på sykehjemsplass?

Hva med de som allerede bor i de boligene som er tenkt som omsorgsboliger på Smertulia? Skal de flytte?

Greta Andersen

Leder Fredrikstad Demensforening

Fredrikstad

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags