Skam seg, og finn på noe annet - en god eldrepolitikk, for eksempel

Eldrepolitikken i Fredrikstad skjer bak en lukket dør.

Eldrepolitikken i Fredrikstad skjer bak en lukket dør. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Carl Henrik Amundsen ville har debatt om eldreomsorgen i valgkampen: – Kronikken min var en lissepasning til alle partiene, men de våget antagelig ikke på grunn av en svært dårlig samvittighet.

DEL

Leserbrev 

Martin Sveberg tar opp igjen den problemstillingen jeg var igjennom i min kronikk «Du skal ikke være glad for å komme på sykehjem, det skal være en selvfølge»  for noen dager siden. Det ser ikke ut som om verken den kommunale administrasjonen eller politikerne  har «skam i livet» når det gjelder plyndring av de aller aller svakeste i samfunnet - de som helt er overgitt andres vurdering, skjønn og  behandling.

Etter at min kronikk hadde fått plass i Fredriktsstad Blad har flere tatt kontakt og ment at det var på tide at man fikk luftet denne saken. En ting var påtagelig; ingen politikere - absolutt ingen - fra noe parti uttalte seg etterpå - ikke i avisen, ikke på nettet, ei heller på facebook-siden. Og det skjedde i en valgkamp! Vel var det stortingsvalg, men kommunen har mottatt store beløp fra staten for å gi de eldre «en verdig alderdom».

Kronikken min var en lissepasning til alle partiene, men de våget antagelig ikke på grunn av en svært dårlig samvittighet - og nå kommer de med regning på bruk av TV? Det går ikke an. Beboerne betaler ikke bare 85 prosent av trygden slik Sveberg påviser - de betaler 85 prosent av absolutt alle inntekter. Dersom de er så heldige å få renter av et beløp i banken, tar kommunen den samme prosentandelen av det også - og kravene følger brukeren etter døden. Et eventuelt favorabelt skatteoppgjør blir gjenstand for samme beregning - 85 prosent til fellesskapet kasse, takk - kanskje måneder og halvår etter at begravelsen har funnet sted!

Og nå vi de ha penger for andel av TV?

Skam seg, og finn på noe annet - en god eldrepolitikk, for eksempel!
 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags