Eldreomsorg eller fritid og underholdning?

–  Utsettelse av bygging av nye sykehjem får mindre oppmerksomhet enn utsettelsen av den nye skøytehallen, Arena Fredrikstad, skriver Finn Åsmund Johnsbråten. Bildet viser tomten der nye Onsøyheimen skal bygges – etter utsettelse. Arkivfoto: Harry Johansson

– Utsettelse av bygging av nye sykehjem får mindre oppmerksomhet enn utsettelsen av den nye skøytehallen, Arena Fredrikstad, skriver Finn Åsmund Johnsbråten. Bildet viser tomten der nye Onsøyheimen skal bygges – etter utsettelse. Arkivfoto: Harry Johansson

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Finn Åsmund Johnsbråten i Senior Norge Østfold støtter Carl Henrik Amundsen som stilte spørsmålet om skøyter og fest er viktigere enn eldreomsorg.

DEL

Leserbrev

Carl Henrik Amundsen, styremedlem i Fredrikstad Pensjonistforening, belyser problemstillingen i tittelen i et innlegg i Fredriksstad Blad den 5. juli. Hvordan fordeler vi de skattekronene som er til disposisjon på det ene eller det andre?

Hvordan skal potten fordeles mellom de yngre og de eldre. Dette kan fortone seg som en generasjonskamp!

Det er vår oppfatning at eldreomsorg systematisk blir underprioritert. I Norge gjelder dette 830.00 pensjonister, vel 15 prosent av befolkningen.

Eldre er praktisk talt ikke er representert i offentlige, besluttende organer.

Vi har i tidligere innlegg på vår nettside påpekt at sykehjemskapasiteten reduseres til tross for at det bygges nye sykehjem. Dette er meget betenkelig, spesielt tatt i betraktning at det allerede foreligger en betydelig underkapasitet. Samtidig blir vi mange flere eldre og følgelig mange flere pleietrengende.

Carl Henrik Amundsen er opptatt av politikernes forhold til planlagte investeringer i Fredrikstad. Utsettelse av bygging av nye sykehjem får mindre oppmerksomhet enn utsettelsen av den nye skøytehallen, Arena Fredrikstad. Det første «glir igjennom», uten debatt, mens utsettelse av skøytehallen skaper debatt og store avisoverskrifter.

Hvorfor er det slik?

Det kan være mange årsaker til det. En er at de eldre praktisk talt ikke er representert i offentlige, besluttende organer. Således er situasjonen nærmest den at gruppen «eldre» er under «administrasjon». De må i hovedsak innrette seg etter beslutninger som gjelder dem selv – tatt av andre. De er ikke til stede der beslutningene tas.

Forholdet er også det at pensjonistene ikke har samordnet sine interesser. Så lenge de sitter på hver sin tue, har de lite å stille opp mot myndighetenes makt. Det blir en ulik match, og det blir som politikerne bestemmer – hver gang!

Det blir også i fortsettelsen slik at det i potten «disponible skattepenger» ikke vil være nok til «alle gode formål». Det vil måtte foretas prioriteringer – og da får vi håpe at de eldre ikke blir underprioritert!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags