Eldre uten pc må bare godta at pensjon og skatt er riktig

I dataverdenen: – Du har plikt til selv å kontrollere tallene, heter det i «reklamen» fra skatteetaten. Takk for det! harselerer Odd A. Strømnes. (Arkivtegning: Jørn Grynnerup)

I dataverdenen: – Du har plikt til selv å kontrollere tallene, heter det i «reklamen» fra skatteetaten. Takk for det! harselerer Odd A. Strømnes. (Arkivtegning: Jørn Grynnerup)

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Odd A. Strømnes slår alarm på vegne av eldre uten datakompetanse: – Er utviklingen vi eldre nå er vitne til med på å vise oss respekt?

DEL

Leserbrev 

Det snakkes mye om eldreomsorgen i landet vårt. Og mer vil det bli etter hvert som valgdagen i september nærmer seg.

Jeg vil gjerne utvide begrepet noe og fjerne meg fra det de fleste forbinder med ordet. Jeg tillater meg å kaste inn noen tanker om hvordan eldre diskrimineres på flere områder – altså en negativ tendens flere og flere eldre opplever.

Jeg tenker på utviklingen innen dataverdenen. Glem banker og servicen de gir. Pensjonistene har for lengst mistet lønnsslippen sin. Vil du se den hver måned, må du ha adgang til PC, har jeg erfart. Du må huske både passord og ha fingerferdighet, samt en god porsjon tålmodighet for å kunne følge med bruttolønn, skattetrekk og utbetaling. Nå kan man si at det ikke er så nøye med oss. Vi får jo samme lønna nesten hver måned, og har du nettbank (det bør alle skaffe seg), ser du jo at pengene har øket din konto. Vi aksepterer alt, tålmodige og snille som vi er. Det må vel være sånn, tenker vi.

En skremmende utvikling, spør du meg.

Nå har vi kommet et skritt videre. Selvangivelsen er borte. Skaff deg PC nå, så ser du tallene som skal gi deg riktig skatt. Du har plikt til selv å kontrollere tallene, heter det i «reklamen» fra skatteetaten. Takk for det!

Hva slags omsorg er dette for eldre mennesker? Den gang vi var yngre, hørte vi at vi skulle vise respekt overfor eldre mennesker. Det var de som hadde bygd landet, lærte vi. Nå er vi den generasjonen som har vært med å bygge landet. Er utviklingen vi nå er vitne til med på å vise oss respekt? Dette går med hurtigtogsfart!

Stakkars pensjonister som verken har barn eller barnebarn i sin nærhet. Mange av disse må nok bare godta at pensjonen de får er riktig, for ikke å snakke om skatten du skal betale.

En skremmende utvikling, spør du meg.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags