Ekstremværet: En uting å hogge trær

Sondre Harridsleff koser seg i jobben som trefeller på Hvaler. – Men å hogge friske trær er et dårlig valg når været blir mer ekstremt, heter det i innlegget.

Sondre Harridsleff koser seg i jobben som trefeller på Hvaler. – Men å hogge friske trær er et dårlig valg når været blir mer ekstremt, heter det i innlegget. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Eva Johannessen mener vi kan innrette oss slik at ekstremvær gjør mindre skade. – Ønsket om å hogge friske trær er nesten alltid egoistisk, etter hennes mening.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Vi lever i en tid hvor det meste er ekstremt og grenseløst. Det i seg selv er tankevekkende og noe man bør tenke grundig over så man ikke kaster seg på enhver tanke i tiden. Men det er været jeg vil ta opp nå. Om det regner mer enn tidligere er uvisst, men når det regner, er det voldsomt og fører stadig oftere til oversvømmelser og jordskred. Da er det veldig viktig at vi ikke gjøre det verre!

Et godt eksempel på det er et sted nær meg. Det var en liten stikkvei med dike på den ene siden. Et pent og hyggelig dike med ville blomster av alle slag. Men så ble diket fylt igjen og det ble lagt asfalt over. Resultatet lot ikke vente på seg. Den lille veien og plenene rundt er stadig oversvømte og ser ut som bassenger.

En annen uting er hogging av trær. Trær suger opp masse vann og renser luften, det gjør forøvrig også kløver og ville vekster. Det finnes en masse ignoranter som elsker å hogge ned trær. For å få mer sol og bedre utsikt. Ofte viser det seg da at de får for mye sol og må få ekstra skjerming. Og utsikt er oppskrytt, hvem sitter inne og glor ut på utsikten, den blir de fort vant til. Og man savner faktisk nedhogde trær.

Ønsket om å hogge friske trær er nesten alltid egoistisk. Men nå MÅ vi ta grep og gjøre det vi kan for ikke å ødelegge.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken