«NAV-feil» også for eiendomsskatt?

–  Det virker svært underlig at man skal betale skatt av noe man ikke eier – altså tomtearealet, mener Strømnes.  Illustrasjonsbilde fra tomten til Vidar Jørgensen som fikk kjempeøkning i tomteleien på sitt hus – se lenke under innlegget.

–  Det virker svært underlig at man skal betale skatt av noe man ikke eier – altså tomtearealet, mener Strømnes. Illustrasjonsbilde fra tomten til Vidar Jørgensen som fikk kjempeøkning i tomteleien på sitt hus – se lenke under innlegget. Foto:

Av

Odd Strømnes kan ikke forstå at det er riktig å betale eiendomsskatt for leid tomt. – Kan det være en feiltolkning av lovverket også her?

DEL

Leserbrev

NAV har lagt det store egget, og de er ikke alene om feilen. Det viser at det offentlige system også kan gjøre feil som får de alvorligste følger. Nå lurer jeg på om feil også kan være begått på andre områder innen byråkratiet.

I forbindelse med innføring av eiendomsskatt i sin tid kom spørsmålet opp om det kunne kreves slik skatt fra hus-/hytteeiere med leietomter. Det virker svært underlig at man skal betale skatt av noe man ikke eier – altså tomtearealet. Den burde da vitterlig betales av tomteeieren, det være seg private eller offentlige aktører?

Jeg bare kaster inn denne tanken på nytt som et haleheng til NAV-skandalen. Kan det være en feiltolkning av lovverket også her? Hvordan skal man finne ut av det?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags