Høyre blir stumme som østers når vi spør hvilke tjenester de vil kutte for å fjerne eiendomsskatt

– Hva er det egentlig Høyre vil, konkret? Det hadde også vært fint hvis Høyres 1.-kandidat Truls Velgaard kunne svare på dette selv, og ikke overlate det til noen andre slik han pleier, skriver Atle Ottesen.

– Hva er det egentlig Høyre vil, konkret? Det hadde også vært fint hvis Høyres 1.-kandidat Truls Velgaard kunne svare på dette selv, og ikke overlate det til noen andre slik han pleier, skriver Atle Ottesen. Foto:

Av

Atle Ottesen, Ap, svarer Jorulf Laabak, H, om eiendomsskatt: – Kommunen jobber hele tiden med effektivisering for å få mer ut av hver krone. Dette i motsetning til Høyre som vil ta bort tjenester for å kunne kutte i eiendomsskatten.

DEL

Leserbrev

Nok en gang kan vi lese at en lokal Høyre-politiker angriper Arbeiderpartiet uten å si et pip om hva Høyre mener. Denne gangen er det Jorulf Laabak som avlegger oss en visitt. Han snakker om eiendomsskatt, og hvor forferdelig denne skatten er. Han glemmer for øvrig å fortelle at Høyre selv bruker eiendomsskatt i sine budsjetter. Selv ikke i opposisjon klarer Høyre å legge fram et budsjett- og handlingsplanforslag som ikke inneholder eiendomsskatt. Merkelig er det da at de kritiserer Arbeiderpartiet for en skatt de selv bruker.

Pengene som tas inn i eiendomsskatt brukes til tjenester for innbyggerne i Fredrikstad. Pengene går til barnehage, skole, sykehjem, kultur og andre institusjoner – som det lokale Høyre tydeligvis mener må klare seg med mindre. For hva er egentlig alternativet?

Høyres alternative budsjetter innebærer massive kutt i tjenester til innbyggerne i kommunen – det er bare å lese dem. Gang på gang etterspør vi svar på hvilke tjenester som skal fjernes for å få dette til. Da blir de stumme som østers og viser til effektiviseringsgevinster.

Kommunen jobber hele tiden med effektivisering og omstilling for å bli bedre – få mer ut av hver krone for å kunne gi flere og bedre tjenester. Dette i motsetning til Høyre som vil kutte i tjenestene for å kunne kutte i eiendomsskatten.

For det er det som er alternativet. Det er prøvd før – i perioden 2007-2011 da Høyre fikk testet ut sin politikk i Fredrikstad. Da skjedde nettopp det. Høyre budsjetterer og argumenterer på nøyaktig samme måte nå som de gjorde da - og resultatet vil bli akkurat det samme.

Den gangen sa de at «tjenestene skulle bli bedre, eiendomsskatten skulle bort – og ingen ansatte skulle miste jobben sin». Jeg tror vi alle husker hvordan det gikk. Jeg har skrevet det mange ganger tidligere, og ser meg nødt til å gjenta det igjen.

Hva er det egentlig Høyre vil, konkret? Det hadde også vært fint hvis Høyres 1.-kandidat Truls Velgaard kunne svare på dette selv, og ikke overlate det til noen andre slik han pleier.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags