Gå til sidens hovedinnhold

Speechless. Uten ord. Målløs

Artikkelen er over 3 år gammel

Svenn Martinsen ble satt ut, men ikke målløs. Kommentaren er sendt inn før president Trump onsdag gikk tilbake på at migrantbarn skal skilles fra foreldrene og fengsles når de kommer til USA.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Man kan bli helt satt ut av alt som skjer og ikke skjer i denne verden. Det er bare å se over there. Donald er blitt valgt til å styre United States of America.

Hans kone sier hun ikke liker det hun ser ved grensen. Men for Donald finns det neppe noen grenser for hva han kan finne på (å si og skrive under på) for å få det som han vil. Da hjelper det ikke med konegnåling og ungeskrik.

Amerika først, sier han. Han vil redde Amerika fra å bli invadert av innvandrere, sier han. Og da må det bli som det blir ved grensen. Og hvis man først skal slippe inn innvandrere, så ønsker han seg nordmenn, sier han. Men nå vil han straffe oss hardt med en tollmur. Fordi vi og de andre europeerne kynisk har utnyttet de veldig, veldig dumme presidentene før ham, sier han. Vi skylder Amerika gigantisk store summer, sier han. 

Mon tro hva urbefolkningen i det store landet tenker? Kanskje tenker de: Tenk om vi hadde hatt en slik høvding som Donald den gang europeerne kom hit! Tenk om vi hadde hatt et våpenarsenal og tvangsmidler den gangen som tilsvarer det Donald har i dag. Da hadde ikke Donald vært her, tenker de vel. Og ikke hans høye tårn.

Nei, ikke hans høye røst og ikke hans høye tårn... og: Hva skylder Donald og de andre amerikanske innvandrerne indianerne? Har han, Høye Røst med de Høye Tårn, regnet på det innvandrerregnskapet? Hvis man først skal snakke om hvem som skylder hva til hvem.

(Ja, hva skal man som filialsjef si om dette, Erna? Kanskje best å være: speechless?)

Kommentarer til denne saken