Arbeiderpartiet vil bygge jernbane med tryllestav

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Ulf Leirstein og Ingjerd Schou svarer Aps Arve Sigmundstad om intercity-utbyggingen i Østfold: Ap mangler åpenbart en kalkulator eller to, men det skorter i alle fall ikke på tryllestaver.

DEL

Meninger 

Arbeiderpartiets Arve Sigmundstad har et leserinnlegg i Fredriksstad Blad hvor han hevder at de vil fullføre intercity-utbyggingen raskere enn regjeringen. Det er fint å love raskere intercity, men da er de også nødt til å sette av penger. I Arbeiderpartiet sitt alternativ til nasjonal transportplan (NTP) har de en underfinansiering på utallige milliarder kroner, noe som gjør at denne lovnaden ikke står til troende.

Regjeringen har bevilget rekordmye penger til jernbane, og intercity er en av satsningsområdene. Regjeringen ønsker gode og moderne jernbanelinjer på Østlandet, og derfor har vi i vår NTP lagt inn fullfinansiering av intercity-utbyggingen.

Noe av det mest kritiske med intercity-utbyggingen er å få på plass en oppgradering og kapasitetsutvidelse av Oslo-tunnelen. Det blir selvet navet i intercity-triangelet og må være på plass for at resten skal fungere optimalt.

I NTP har regjeringen fullfinansiert ny Oslo-tunnel og utbygging av dobbeltspor til Halden. Det står i sterk kontrast til Sigmundstad og Arbeiderpartiet som skal fullføre intercity-utbyggingen innen 2030 ved å sette to milliarder kroner til en fremskynding som koster 20 milliarder kroner.

Ap mangler åpenbart en kalkulator eller to, men det skorter i alle fall ikke på tryllestaver.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags