Det hyles og det diskuteres togtrasé i Fredrikstad

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

– Man burde virkelig satt ned foten og byttet styre i begge byene, skriver Atle Strøm i sin kritikk av den valgte traseen for dobbeltspor gjennom Østfold.

DEL

Leserbrev 

Jeg forstår det er blitt mye grin og mye nye vurderinger til problematikken om dobbeltspor. Jeg la inn innlegg for ett og et halvt år siden hvor jeg ville få frem at det var smart å få hovedstasjon på Valle og rett linje fra Råde til Skjeberg.

Kan ikke snart folk få det inni hodet at det er det beste for begge byer å ha en rett linje og bruke nåværende linje som IC-linje samt transport til  Borregaard og slike store  anlegg som har togtransport. Da får bedriftene all verdens tilgang og lite farting på deres tilgangspunkt. Det blir jo også  bedre for alle som bor langs linja (mindre transport), og all riving blir nesten helt stoppet. For det er ikke nødvendig å rive.

Traseen fra Råde til Skjeberg blir sikkert 500 millioner billigere også, da det ikke trengs store, lange tunneler osv og den banen kan ligge på jorder nesten hele veien. Nå må noen våkne.

Får vi den nye brua
fra Valle til Vesten og alt over der, da minsker transporten i byene, bilene kjører heller over der. Vesten kommer  også inn på banene som en mye mer attraktiv plass å bo. Ta en titt på alle  mulighetene det åpner med  stor stasjon på Valle. Og hva det gir folk og områder rundt. Parkeringer i dagens  stasjonsløsninger er jo helt tragisk, og blir jo i hvertfall ikke bedre når det kommer til å bruke dagens stasjonsløsninger, samt at det raserer to byer til.

Jeg gir meg helt over for  løsningene som kommer, jeg. Man burde virkelig satt ned foten og byttet styre i begge byene. Dagens virklighet er at de som styrer dette bor ikke i de rammede områdene. For da hadde det ikke kommet på tale med slik rasering.
 

Bjørn-Atle Strøm

Greåker

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags