Distriktssendingen for Oslo og Viken skal engasjere i hele området

– Vi skal jobbe hardt for å levere gode sendinger fremover slik at både Egil Bøckmann og resten av publikum kan bli glade i den nye sendingen for Oslo og Viken, forsikrer Jannicke Engan.

– Vi skal jobbe hardt for å levere gode sendinger fremover slik at både Egil Bøckmann og resten av publikum kan bli glade i den nye sendingen for Oslo og Viken, forsikrer Jannicke Engan. Foto:

Av

Regionredaktør Jannicke Engan i NRK svarer Egil Bøckmann som var redd Oslo og Viken er et for stort område til at det kan bli relevant distrikts-TV: – Frigjorte ressurser skal gi bedre journalistikk. Det igjen vil gi bedre og mer relevante saker til vårt publikum.  

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Egil Bøckmann har i et leserinnlegg bedt meg om å forklare hvorfor jeg mener at vår nye distriktssending vil gi et bedre og mer relevant tilbud til publikum enn tidligere.

Det skal jeg forklare. Men først vil jeg forklare noe av bakgrunnen for hvorfor vi har endret på distriktssendingene.

NRK sine distriktssendinger har historisk sett vært organisert tilsvarende fylkesinndelingen. Noen steder har sendingene dekket flere fylker, som Østafjells som har hatt ansvaret for Vestfold, Telemark og Buskerud og Østlandssendingen som har hatt ansvaret for Oslo og Akershus.

Nå som landet har endret seg med færre og større fylker, med at blant annet at Buskerud, Akershus og Østfold har blitt Viken fylke, så følger våre sendinger denne inndelingen.

Ja, det blir et stort område vi skal dekke med distriktssendingen, men det er mye god journalistikk og mange gode historier som vil være viktige og som vil engasjere på tvers i Oslo og Viken.

At vi slår sammen ressursene vi har brukt på flere sendinger til en sending, vil gi et bedre tilbud til publikum fordi vi frigjør ressurser til å levere bedre journalistikk. Våre journalister vil ha mer tid til å jobbe mer med hver enkelt sak og gå mer inn i dybden. Det igjen vil gi bedre og mer relevante saker til vårt publikum.

Det er veldig hyggelig at distriktssendingen for Østfold har vært så godt likt hos publikum. Det er vi glade for, for det betyr at vi har gjort en god jobb.

Og så skal vi jobbe hardt for å levere gode sendinger fremover slik at både Egil Bøckmann og resten av publikum kan bli glade i den nye sendingen for Oslo og Viken.

Du kan se på distriktssendingen for Oslo og Viken på NRK 1 på to tidspunkt på kvelden mandager til torsdager og det er én sending fredager.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken