Er det på tide å forby nazistiske organisasjoner?

Stopp dem før historiene innhenter oss.

Stopp dem før historiene innhenter oss. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Thor Foss er urolig over at Den nordiske motstandsbevegelsen er blitt mer aktiv, og mener et forbud slike organisasjoner vil gjøre det lettere for politiet å gripe inn.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger. 

Den nordiske motstandsbevegelsen (NMB), er en militant nynazistisk organisasjon som gjennom revolusjon ønsker å «skape en nordisk nasjonalsosialistisk republikk bestående av de nordiske landene Sverige, Finland, Norge, Danmark, Island og eventuelt også de baltiske landene». og skriver på sin internett side… «Vi tar til oss den inspirasjon og motivasjon som historien om Det tredje riket og Hitlers livsverk gir oss. Seire kan vi, om vi bare følger nasjonalsosialismen.»

Den nordiske motstandsbevegelsen er nazistgrupperingen som de nordiske sikkerhetsmyndigheter bedømmer å være den største trusselen mot de nordiske landenes indre sikkerhet.

Ytringsfriheten gir disse nazistene en rett til å ytre seg i Norge, men FNs rasediskrimineringskomité (CERD) kritiserte Norge i 2006 for dette. Komiteen påpekte at et klart forbud mot nazistisk organisering er en obligatorisk del av FNs konvensjon om avskaffelse av rasediskriminering, som Norge signerte i 1969.

Eller skal vi igjen vente til det er for sent?

Men norske myndigheter har gjort lite for å imøtekomme FNs innspill på dette punktet. Så når Den nordiske motstandsbevegelsen nå blir stadig mer aktive og marsjerer i våre gater er det vel på tide å starte et arbeid for å forby nazistiske organiseringer i Norge, slik at ikke politiet, i ytringsfrihetens navn, blir stående hjelpeløse å se på når nazistene marsjerer. Eller skal vi igjen vente til det er for sent?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken