Ordføreren må redegjøre om Onsøyheimen

Hva skal skje?: Jan Paus ber nok en gang om svar på hva som skal skje med Onsøyheimen – og når. Arkivfoto: Jon Anders Skau

Hva skal skje?: Jan Paus ber nok en gang om svar på hva som skal skje med Onsøyheimen – og når. Arkivfoto: Jon Anders Skau

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Jeg tror veldig mange fra Onsøy venter på en klar redegjørelse om dette, skriver Jan Paus som stiller spørsmålet for tredje gang.

DEL

Leserbrev 

Mange i Onsøy er nå urolige og spør seg om hva som skjer ved Onsøyheimen. Som Demokraten fortalte torsdag har den stått tom og forlatt i et halvt år. Her står det også at gruppeleder i Pensjonistpartiet, som er med i det politiske flertallet i kommunen, stiller spørsmål. Så stiller avisen spørsmål til eiendomssjefen i kommunen som svarer at det er bestilt en utredning, og at det ikke er sikkert at Onsøyheimen blir sykehjem i fremtiden. Og at fremtiden for hjemmet er et politisk spørsmål. Da må ordføreren gi et klart svar.

Utvekslingen av spørsmål og svar mellom Paus og ordfører Nygård i valgkampen:

Skal Onsøyheimen pusses opp, og når starter arbeidet? Hvilke andre sykehjem skal pusses opp før vi får den økningen av sykehjemsplasser som byggingen av hjemmet på Østsiden skulle tilsi?

Onsøyheimen ble bygget for ca.40 år siden. Den er senere ombygd flere ganger. For ca 20 år siden ble det bygget en helt ny avdeling for senil demente. Senere er det stadig gjort forbedringer. Og senest for sju-åtte år siden da det nye sykehjemmet på Gressvik sto ferdig, ble beboerne på Onsøyheimen overflyttet dit. Og deler av Onsøyheimen ble ombygget og opprustet. Når så det nye sykehjemmet på Østsiden sto ferdig og mange forventet øket kapasitet på sykehjemsplasser, ble Ønsøyheimens beboere overflyttet dit. Betjeningen ble overflyttet til andre hjem og alle avdelinger på Onsøyheimen stengt.

Nå er det gått et halvt år, og ingen ting skjer, og når ordføreren får direkte spørsmål, er svarene utydelige. Nå har en politiker fra det politiske flertallet stilt spørsmål og eiendomssjefens uttalelse også skapt tvil.

Det hjelper ikke å sole seg i utbygging av et nytt sykehjem så lenge en ikke har penger til å drive det, men må gjøre slike, for mange uforståelige, flyttinger uten helt klare planer. Det må være her det har sviktet. Hvis planen var slik ordføreren har antydet tidligere, at både Onsøyheimen og Smedbakken skal pusses opp før økningen i plasser kommer, må det være noe alvorlig svikt i planleggingen når det nå har gått et halvt år og ingen ting har skjedd. Og at det antydes at det kanskje går et år før en kommer i gang. Hvis disse antagelsene er riktige, og som eiendomssjefen utaler at fremdriften er et politisk spørsmål, ligger ballen hos ordføreren. Jeg er også litt forundret over at ikke noen fra de andre posisjonspartiene kommer på banen.

Jeg tror veldig mange fra Onsøy venter på en klar redegjørelse om dette, ordfører.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags